Κάτοικοι της Μηλιούς ανέβασαν χθες την παράσταση « Βουράτε ν’ αρμάσουμε την Αντριανού» του Μ. Πιτσιλλίδη

Κάτοικοι της Μηλιούς ανέβασαν χθες την παράσταση « Βουράτε ν’ αρμάσουμε την Αντριανού» του Μ. Πιτσιλλίδη

Την παράσταση « Βουράτε ν’ αρμάσουμε την Αντριανού» του Μ. Πιτσιλλίδη ανέβασαν χθες με ένα μοναδικό τρόπο οι κάτοικοι της κοινότητας Μηλιούς., στην πλατεία της κοινότητας μέσα σε ένα μοναδικό φυσικό περιβάλλον.

Η κοινότητα που αποτελείται από 80 κατοίκους μόνο, συγκέντρωσε πλήθος κόσμου για να παρακολουθήσει την παράσταση στην οποία συμμετείχαν ο Ανδρέας Συμεού στο ρόλο του Φοκλή, ο Δημήτρης Συμεού στο ρόλο του Πάστρα, η Εύα Χρυσάνθου κοινοτάρχης της Μηλιούς στο ρόλο της Ξαθθίππης , η Σούλα Παπαλουκά στο ρόλο της Αντριανούς, η Φωτεινή Ξενοφώντος στο ρόλο της Βαθθούς, ο Χριστάκης Χριστοδούλου στο ρόλο του Τρυφωνή, ο Ιάκωβος Παπαλουκάς στο ρόλο του Ντίνου , η Γιάννα Αχιλλέως στο ρόλο της Φωφώ και η Ανθούλα Συμεού στο ρόλο του Πατρού. Η θεατρική διασκευή και σκηνοθεσία έγινε από την εκπαιδευτικό Φωτεινή Ξενοφώντος η οποία στο πλαίσιο της έναρξης της παράστασης ανέφερε πως η παράσταση πραγματοποιείται από την ιδέα που είχε ότι η προετοιμασία μιας θεατρικής παράστασης θα δώσει την ευκαιρία να προσφέρει στην κοινότητα , στους χωριανούς στους απόδημους στους φίλους και στους συγγενείς, ένα θέαμα μια ψυχαγωγία μια συναίνεση. Από τα 9 μέλη της παράστασης είπε, τα 8 είναι η πρώτη φορά που ανεβαίνουν στην σκηνή . Το θέατρο είπε η κ Ξενοφώντος δεν είναι έργο του ενός αλλά προϋποθέτει καλλιτεχνική μαζικότητα.


Την παράσταση συνόδευσαν τα τραγούδια των μικρών Άννα, Νώε και Άντρια Κούτα, Χαράλαμπου , Γιώργου και Χρυσοστόμης Χαραλάμπους, του Γιάννη Υφαντή , της Κυριακής και της Μάρθας Διονυσίου και του Νεόφυτου Χριστοδούλου, ενώ το μπουζούκι από το μικρό Νεόφυτο Χριστοδούλου το Βιολί από τον Μάριο Σάββα και το Λαούτο από το Σωκράτη Χαραλάμπους ενθουσίασαν τους παρευρισκόμενους.

Η παράσταση σύμφωνα με τους διοργανωτές   έδωσαν την ευκαιρία στους κατοίκους που συμμετείχαν να μάθουν την έννοια της συνεργασίας, της επικοινωνίας με το γείτονα , της αλληλοβοήθειας και της προσφοράς.

Η σκηνή της παράστασης παραχωρήθηκε από το Δήμο Πόλεως Χρυσοχούς, ενώ τα σκηνικά και τα μικρόφωνα το Γυμνάσιο Πολεμίου. Η συνεισφορά όλων κατέληξε η κ. Ξενοφώνος καταδεικνύει ότι μέσα στους δύσκολους καιρούς μπορούμε –όπως είπε, να τα καταφέρουμε.

Το έργο διαδραματίστηκε σε ένα κρασοχώρι στις αρχές της δεκαετίας του 50. Η Αντριανού είναι η μεγαλύτερη κόρη του Πάστρα και της Ξαθθίππης. Τόσο οι γονείς της, όσο και η μικρότερη αδερφή της, η βαθθού , περιμένουν με αγωνία να την παντρέψουν, Ο διακαής όμως πόθος της Αντριανούς είναι να παντρευτεί έναν άνδρα από την πόλη.

Αρνείται πεισματικά να ανταποκριθεί στον έρωτα του συγχωριανού της Τρυφωνή και όλες οι προσπάθειες του δεινού προξενητή Φοκλή πέφτουν στο κενό. Ο ερχομός ενός νεαρού επιχειρηματία στο χωριό γίνεται   η αφορμή για μια σειρά παρεξηγήσεων και φαρσοκωμικών καταστάσεων.

Ο συγγραφέας Μ. Πιτσιλλίδης μέσα από το έργο, έστησε ολοκληρωμένες καθημερινές σκηνές και παρουσίασε το ουσιώδες ή το κωμικό με φυσιολογικό τρόπο έτσι που να κερδίζει το αναγνώστη.

ΚΥΠΕ/ΚΠ/