Κάτω Πάφος: Εκνευρισμός και φασαρίες από τη δράση επαιτών

Κάτω Πάφος: Εκνευρισμός και φασαρίες από τη δράση επαιτών

Η ύπαρξη σε σχεδόν μόνιμη βάση συγκεκριμένων επαιτών στην τουριστική περιοχή Πάφου, άρχισε να προκαλεί σοβαρά προβλήματα σε επίπεδο εντυπώσεων στην καρδιά του τουρισμού της πόλης. Αυτό καταγγέλλουν επιχειρηματίες του παραλιακού μετώπου οι οποίοι υποστηρίζουν ότι τρεις συγκεκριμένοι επαίτες δραστηριοποιούνται σε μόνιμη βάση στην περιοχή, με τρόπο μάλιστα που διασαλεύει την δημόσια τάξη.

Οι συγκεκριμένοι επαγγελματίες καταγγέλλουν, ειδικότερα, ότι οι εν λόγω επαίτες προσεγγίζουν τους διακινούμενους τουρίστες και άλλους επισκέπτες στην περιοχή του μόλου και ζητούν φορτικά από αυτούς οικονομική συνδρομή. Καταστηματάρχες δήλωσαν χθες στον «Φ» ότι η όλη στάση και συμπεριφορά των ατόμων αυτών προκαλεί συχνά την έντονη αντίδραση των διερχομένων, αλλά και των επιχειρηματιών που γίνονται μάρτυρες των συχνών συμβάντων και οι οποίοι αντιδρούν επειδή βλέπουν να υποβαθμίζεται η εικόνα της περιοχής και να ενοχλούνται με άγαρμπο τρόπο πελάτες τους.


«Υπήρξαν περιπτώσεις που συνάδελφοι επενέβησαν με πιο δυναμικό τρόπο, προκειμένου να βγάλουν από τη δύσκολη θέση ηλικιωμένους τουρίστες», ανέφερε χαρακτηριστικά ένας εξ αυτών.

Οι επιχειρηματίες της τουριστικής περιοχής έχουν προχωρήσει το περασμένο Σάββατο σε παραστάσεις τόσο προς την Αστυνομία, όσο και προς τον Δήμο Πάφου, ζητώντας τη λήψη άμεσων μέτρων για την απομάκρυνση των συγκεκριμένων ατόμων από την καρδιά της τουριστικής περιοχής, καθώς και την συστηματικότερη δράση προς τερματισμό της επαιτείας γενικότερα.

«Είναι απαράδεκτο να συμβαίνει τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα κάτι τόσο δυσφημιστικό για την τουριστική περιοχή της Πάφου και οι αρμόδιοι να μην έχουν λάβει γνώση ή έστω να να μην καταφέρνουν να σταματήσουν την παρανομία αυτή», κατέληξαν.

Πηγή: Φιλελεύθερος/Ντόρα Χριστοδούλου