Κάτω Πάφος: Φωνάζουν με το δίκιο τους οι καταστηματάρχες

Κάτω Πάφος: Φωνάζουν με το δίκιο τους οι καταστηματάρχες

Έντονες αντιδράσεις καταγράφονται στην τουριστική περιοχή Πάφου από τα κέντρα αναψυχής και τις άλλες επιχειρήσεις, λόγω των οδικών ρυθμίσεων που εφαρμόζονται με την έναρξη των έργων ανάπλασης στην περιοχή πέριξ της εκκλησίας Παναγίας Θεοσκέπασης.

Ο Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής Πάφου (ΣΙΚΑΠ) καταγγέλλει ότι ενώ η κίνηση είναι ήδη πολύ αυξημένη φέτος στην Πάφο, ο Δήμος έχει εφαρμόσει τέτοιες οδικές ρυθμίσεις που στην ουσία απέκλεισε ξενοδοχεία, χώρους εστίασης, αλλά και εμπορικά καταστήματα από την πρόσβαση των επισκεπτών.


Ο πρόεδρος του Συνδέσμου, Άγγελος Ονησιφόρου, τόνισε στον «Φ» ότι ο δρόμος πίσω από το παραλιακό μέτωπο έχει κλείσει τόσο για την τροχαία κίνηση, όσο και για τους πεζούς. Οι προμηθευτές, πρόσθεσε, δεν έχουν από που να περάσουν για να φτάσουν κοντά στις επιχειρήσεις και να μεταφέρουν τα προϊόντα τους, αδυνατώντας να εξυπηρετήσουν τις επιχειρήσεις.

«Οι τουρίστες χρειάζονται πυξίδα για να περάσουν στην περιοχή του παραλιακού και να βρουν τα κέντρα αναψυχής αλλά και τις υπόλοιπες επιχειρήσεις της περιοχής αλλά και γενικά να δουν το μέρος», είπε χαρακτηριστικά. «Ο δρόμος από το ξενοδοχείο Αλμύρα προς το λιμανάκι κι αυτός παρουσιάζει μεγάλο πρόβλημα, αφού έγινε μονόδρομος.

Η παραλιακή λεωφόρος Ποσειδώνος είναι ένα τεράστιο εργοτάξιο την στιγμή που έχουμε μπει για τα καλά στην τουριστική σεζόν. Οι αρμόδιοι δεν βλέπουν το πρόβλημα που έχει παρουσιαστεί; Δεν βλέπουν τη δυσφορία των επαγγελματιών αλλά και των τουριστών που δυσκολεύονται να κατέβουν προς την Ποσειδώνος και τους γύρω δρόμους;».

Ο ΣΙΚΑΠ, καλεί εδώ και τώρα τους αρμοδίους του έργου ανάπλασης της Θεοσκέπαστης και των γύρω δρόμων να αναλάβουν τις ευθύνες τους, πριν καταστραφούν επιχειρηματίες και τουρισμός στην Πάφο, κατέληξε ο κ. Ονησιφόρου, ζητώντας ως ελάχιστο μέτρο βελτίωσης της κατάστασης το άνοιγμα τουλάχιστον του δρόμου από το Αλμύρα προς τα Δημοτικά Μπάνια, προκειμένου τα οχήματα να κινούνται στην περιοχή με δεξιά στροφή προς την Αγίου Αντωνίου.

Πηγή: Φιλελεύθερος