Καινοτόμο σύστημα πρόσβασης στην θάλασσα για άτομα με κινητικές δυσκολίες

Καινοτόμο σύστημα πρόσβασης στην θάλασσα για άτομα με κινητικές δυσκολίες

Ο Δήμος Πόλεως Χρυσοχούς προωθεί την αγορά δεύτερου πρωτοποριακού και καινοτόμου συστήματος πρόσβασης στην θάλασσα


για άτομα με κινητικές δυσκολίες.

Το σύστημα που είχε τοποθετηθεί από την Τοπική Αρχή στην οργανωμένη παραλία του Δήμου Πόλεως Χρυσοχούς το 2011 από Επιστημονική Ομάδα του Πανεπιστημίου Πατρών καταστράφηκε από την θαλασσοταραχή και την κακοκαιρία τον περασμένο Οκτώβριο και ο Δήμος θα προχωρήσει στην αντικατάσταση του, σύμφωνα με τον Δήμαρχο Άγγελο Γεωργίου Οδυσσέως.

Ο κ Οδυσσέως, ερωτηθείς σχετικά από το ΚΥΠΕ, είπε πως ο Δήμος αποφάσισε όπως οι τεχνικοί του Πανεπιστημίου Πατρών που έχουν δημιουργήσει την συγκεκριμένη πατέντα θα κληθούν για να εγκαταστήσουν το νέο μηχανισμό που είναι σύγχρονο μοντέλο.

Επίσης η Επιστημονική Ομάδα του Πανεπιστημίου Πατρών θα κληθεί, – όπως είπε-, ο κ Οδυσσέως να επιδιορθώσει και το παλιό σύστημα πρόσβασης στην θάλασσα, αν αυτό είναι εφικτό, προκειμένου να εγκατασταθεί στην παραλία του Ευκαλυπτώνα για να εξυπηρετούνται και εκεί τα άτομα με κινητικές δυσκολίες.

Το παλιό σύστημα πρόσβασης στην θάλασσα, είπε ο Δήμαρχος , ήταν να αντικατασταθεί πιο παλιά , ωστόσο η άφιξη τουριστών από την Φινλανδία στην περιοχή , καθυστέρησε την αντικατάσταση του.

Σύμφωνα με τον κ Οδυσσέως, το κόστος του νέου συστήματος θα ανέλθει γύρω στις 30 με 35 χιλιάδες ευρώ, ενώ ο Δήμος θα καταβάλει προσπάθειες από διάφορες χορηγίες να καλύψει το κόστος του νέου συστήματος, τα έξοδα μεταφοράς και εγκατάστασης του, αλλά και την επιδιόρθωση του παλιού .

Η τεχνική παραλαβή του έργου θα γίνει από αρμόδιο Λειτουργό του Δήμου

μετά από λειτουργικό και εργονομικό έλεγχο του συστήματος, μέχρι τον Μάιο.

Πρόσθεσε τέλος ,πως ένας από τους λόγους που ο Δήμος Πόλεως Χρυσοχούς επιλέγηκε ως άριστος Ευρωπαϊκός τουριστικός προορισμός με θέμα Προσβάσιμος Τουρισμός στην Κύπρο, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος European Destinations of Excellence- EDEN 2013 Accessible Tourism ,οφείλεται και στις προσπάθειες που καταβάλει η Τοπική Αρχή για την εξυπηρέτηση των ατόμων με κινητικά προβλήματα.

ΚΥΠΕ/ΚΠ/