Και εγένετο «Πολυχώρος Πολιτισμού Αττικόν»

Και εγένετο «Πολυχώρος Πολιτισμού Αττικόν»

Μια από τις δύο ιστορικές αίθουσες της έβδομης τέχνης στην Πάφο, που ανακαινίζεται σήμερα στα πλαίσια της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης, επανέρχεται στο αρχικό όνομα με το οποίο έγινε γνωστό σε γενιές παφιτών.

Ο λόγος για το «Αττικόν» στο κεντρικότερο σημείο της πόλης, επί της οδού Ευαγόρα Παλληκαρίδη. Μετά την μετονομασία του σε «Οθέλλος», το παλιό σινεμά αποφασίσθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Πάφου να επανέλθει στο ιστορικό του όνομα, το οποίο ούτως ή άλλως διατηρείτο πάντοτε στην προφορική αναφορά των παφίων, πλην όμως με την προσθήκη ενός δηλωτικού ονόματος της νέας του χρήσης.


Συγκεκριμένα, το ιστορικό κτίσμα θα ονομάζεται στο εξής «Πολυχώρος Πολιτισμού Αττικόν», δημιουργώντας ένα δίδυμο με τον γειτονικό «πολυχώρο Πολιτισμού Παλιά Ηλεκτρική», με τον οποίο θα έχουν έτσι κι’ αλλιώς οργανική σύνδεση.

Το αναβαθμισμένο «Αττικόν», που θα δοθεί σε λίγο χρονικό διάστημα για χρήση στους φορείς της πόλης, αναμένεται να αποτελέσει την δεύτερη σημαντική κλειστή αίθουσα εκδηλώσεων και άλλων δράσεων της Πάφου, μετά το επίσης υπό ανακαίνιση Μαρκίδειο Θέατρο.

Πηγή: Φιλελεύθερος/Ντόρα Χριστοδούλου