Καλλιμάρμαρο vs Δήμος Πάφου –  Round 2

Καλλιμάρμαρο vs Δήμος Πάφου – Round 2

Στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας θα παρουσιασθούν ξανά σήμερα, στις 11:00πμ, ο Δήμαρχος και τα μέλη του προηγούμενου Δημοτικού Συμβουλίου Πάφου σχετικά με την γνωστή πλέον υπόθεση της αγωγής που κίνησε εναντίον τους ο επιχειρηματίας βιοτεχνίας που λειτουργούσε δίπλα από το Μαρκίδειο Θέατρο και ο οποίος υποστηρίζει ότι υπέστη η επιχείρηση του ζημιές κατά τις εργασίες ανάπλασης του Μαρκιδείου.

Τα μέλη του προηγούμενου Δημοτικού Συμβουλίου Πάφου, πλην τεσσάρων, παρουσιάστηκαν τον περασμένο Ιανουάριο ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας στο οποίο καταχωρήθηκε η αγωγή του επιχειρηματία. Το δικαστήριο ανέβαλε την υπόθεση για σήμερα, ενώ εξέδωσε και εντάλματα σύλληψης κατά των μελών του σώματος που δεν παρουσιάστηκαν ενώπιον του, τα οποία και θα ενεργοποιηθούν αν δεν εμφανισθούν ούτε στη σημερινή δικάσιμο.


Τα μέλη του προηγούμενου Δημοτικού Συμβουλίου Πάφου είχαν παρουσιαστεί για πρώτη φορά στο δικαστήριο Λευκωσίας τον περασμένο Οκτώβριο, οπότε και απάντησαν μη παραδοχή στις 29 συνολικά κατηγορίες που αντιμετωπίζουν για την υπόθεση της αγωγής εναντίον τους από τον επιχειρηματία που δραστηριοποιείτο δίπλα από το Μαρκίδειο Θέατρο.

Στο κατηγορητήριο περιλαμβάνονται 29 κατηγορίες για ζημιές που υπέστη η εταιρεία μαρμάρων, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς των ιδιοκτητών της, κατά τη διαδικασία κατεδάφισης τοίχου το Μαρκίδειου που εφαπτόταν στην επιχείρηση.

Δημοτικοί σύμβουλοι Πάφου είχαν δηλώσει πριν από την έναρξη της διαδικασίας, κατά την προηγούμενη εμφάνιση τους στο δικαστήριο της πρωτεύουσας ότι υφίστανται την ταλαιπωρία της μετάβασης από την Πάφο στη Λευκωσία, κατηγορούμενοι για 29 συνολικά αδικήματα, για τα οποία το Δημοτικό Συμβούλιο δεν έχει επί της ουσίας ιδέα για το τι πραγματικά έγινε και για τον λόγο που το προσάγουν στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας.

Τα αδικήματα για τα οποία μας κατηγορούν, είπαν χαρακτηριστικά, δεν έγιναν με οποιαδήποτε απόφαση της ολομέλειας του Δημοτικού Συμβουλίου.