Καλλιμάρμαρο vs Δήμος Πάφου: Round 2

Καλλιμάρμαρο vs Δήμος Πάφου: Round 2

Μετά την μη παραδοχή που απάντησαν τον περασμένο Οκτώβριο στις 29 συνολικά κατηγορίες που αντιμετωπίζουν για τη γνωστή πλέον υπόθεση της αγωγής εναντίον τους από τον επιχειρηματία που δραστηριοποιείται δίπλα από το Μαρκίδειο Θέατρο, ο Δήμαρχος Πάφου και τα υπόλοιπα μέλη του προηγούμενου Δημοτικού Συμβουλίου Πάφου, θα παρουσιαθούν εκ νέου σήμερα για ακρόαση της υπόθεσης ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας.

Ως προς την αίτηση ενώπιον του Γενικού Εισαγγελέα για αναστολή της ποινικής δίωξης, το δικαστήριο επισήμανε κατά την τελευταία δικάσιμο ότι είναι ανεξάρτητη αρχή και κατά συνέπεια αιτήματα για αναστολή προς τον Γενικό Εισαγγελέα είναι αδιάφορα για το παρών δικαστήριο. Συνεπώς, τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Πάφου αφέθηκαν ελεύθερα, αφού πρώτα υπέγραψαν εγγύηση 2000 ευρώ για να παρουσιαστούν στη δίκη τους.


Στο κατηγορητήριο περιλαμβάνονται 29 κατηγορίες για ζημιές που υπέστη η εταιρεία μαρμάρων, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς των ιδιοκτητών της, κατά τη διαδικασία κατεδάφισης τοίχου το Μαρκίδειου που εφαπτόταν στην επιχείρηση.

Δημοτικοί σύμβουλοι Πάφου είχαν δηλώσει πριν από την έναρξη της διαδικασίας, κατά την τελευταία εμφάνιση τους στο δικαστήριο της πρωτεύουσας, ότι υφίστανται την ταλαιπωρία της μετάβασης από την Πάφο στη Λευκωσία και τη δημόσια διαπόμπευση, κατηγορούμενοι για 29 συνολικά αδικήματα, για τα οποία το Δημοτικό Συμβούλιο δεν έχει επί της ουσίας ιδέα για το τί πραγματικά έγινε και για τον λόγο που το προσάγουν στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας.

Τα αδικήματα για τα οποία μας κατηγορούν, είπαν χαρακτηριστικά, δεν έγιναν με οποιαδήποτε απόφαση της ολομέλειας του Δημοτικού Συμβουλίου.

Κατά την τελευταία δικάσιμο το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας διέταξε και την έκδοση ενταλμάτων σύλληψης, με αναστολή, εναντίον δύο μελών του προηγούμενου Δημοτικού Συμβουλίου Πάφου, τα οποία δεν επανεξελέγησαν στο νυν Συμβούλιο, επειδή δεν παρουσιάστηκαν ενώπιον του. Η δικαστής του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας προειδοποίησε ότι σε περίπτωση που δεν παρουσιαστούν ούτε σήμερα, τότε θα ζητήσει την άμεση εκτέλεση των ενταλμάτων σύλληψης τους.

Πηγή: Φιλελεύθερος/Ντόρα Χριστοδούλου