Καλοβλέπει την Πάφο η Cobalt

Καλοβλέπει την Πάφο η Cobalt

Οι αλλαγές στο πτητικό πρόγραμμα αεροπορικών εταιρειών που χρησιμοποιούν το αεροδρόμιο Πάφου οδηγούν την Cobalt σε σοβαρή μελέτη του ενδεχόμενου να ξεκινήσει πτήσεις από το αεροδρόμιο αυτό προς διάφορους προορισμούς, δήλωσε στον «Φ» ο πρόεδρος της κυπριακής αεροπορικής εταιρείας Γρηγόρης Διάκος.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι νέες συνθήκες ενδεχομένως να επιτρέπουν στην Cobalt να αποκτήσει τον δικό της ρόλο στη συνδεσιμότητα της Πάφου, σε πρώτο στάδιο, για τη θερινή περίοδο και, μετέπειτα, σε μόνιμη βάση.


Στην επέκταση του δικτύου και της συχνότητας πτήσεων της Cobalt συμβάλλει και η εντός χρονοδιαγραμμάτων αύξηση του στόλου της. Το απόγευμα της Πέμπτης η εταιρεία πρόσθεσε, στον υπό κυπριακό νηολόγιο στόλο της, το τέταρτο της αεροσκάφος Airbus, με το λογότυπο και τα χρώματά της, τύπου 320. Το αεροσκάφος θα ενσωματωθεί άμεσα στο πτητικό της πρόγραμμα, με στόχο να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες της σε ζήτηση αεροπορικών θέσεων.

Με βάση το επιχειρηματικό πλάνο της εταιρείας, σύντομα θα προστεθούν νέοι διεθνείς προορισμοί στο πτητικό της πρόγραμμα. Ως εκ τούτου, το νέο αεροσκάφος A320, που προστίθεται στον στόλο της Cobalt, πρόκειται να καλύψει τα νέα δρομολόγια. Συγκεκριμένα, η εταιρεία θα πετά σύντομα σε Βρυξέλλες, Τελ-Αβίβ και Ιράν.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση της εταιρείας για την παραλαβή του νεοαποκτηθέντος αεροπλάνου, το νέο αεροσκάφος της εταιρείας αποτελεί το πρώτο βήμα συνεργασίας της Cobalt με τη Βιομηχανική και Εμπορική Τράπεζα της Κίνας (ICBC), η οποία στέκεται αρωγός στο όραμα της Cobalt για την ανάδειξη της Κύπρου σε τουριστικό προορισμό όλο τον χρόνο και τη μετατροπή της χώρας μας σε περιφερειακό κόμβο αερομεταφορών.

Στο μεταξύ, το πέμπτο αεροσκάφος της Cobalt με κυπριακό νηολόγιο αναμένεται να αφιχθεί στην Κύπρο πριν το τέλος του τρέχοντος μήνα και πρόκειται για ακόμα ένα Airbus 320, πανομοιότυπο με αυτό που αφίχθηκε στην Λάρνακα την Πέμπτη.

Πηγή: Φιλελεύθερος/Πέτρος Θεοχαρίδης