Κατήγγειλαν στον Γενικό Εισαγγελέα το Κτηματολόγιο Πάφου για κατάχρηση εξουσίας

Κατήγγειλαν στον Γενικό Εισαγγελέα το Κτηματολόγιο Πάφου για κατάχρηση εξουσίας

Ευθύνες για το σοβαρό αδίκημα της κατάχρησης εξουσίας από ανώτερα στελέχη του Κτηματολογίου επιρρίπτουν ιδιώτες που αποτάθηκαν στον Γενικό Εισαγγελέα και την Αστυνομία, σε μια προσπάθεια να εξεταστούν οι καταγγελίες τους που χρονολογούνται.

Οι καταγγελίες αφορούν παρανομίες και κατάχρηση εξουσίας. Επικεντρώνονται μάλιστα σε εσκεμμένες ενέργειες από δημόσιους λειτουργούς.


Συγκεκριμένα, επιχειρηματίας από την Πάφο υπέβαλε παράπονο κατά λειτουργών του Eπαρχιακού Kτηματολογίου Πάφου ή/και του διευθυντή Κτηματολογίου και Χωρομετρίας Πάφου, ζητώντας να διερευνηθούν τυχόν ποινικά αδικήματα που διέπραξαν.

Με επιστολή του στην Αστυνομία και τον Γενικό Εισαγγελέα στις 14 Σεπτεμβρίου αναφέρεται το ιστορικό της περίπτωσης που καταγγέλλει και πηγαίνει πίσω στο 2002, όταν ένας εκ των διευθυντών της εταιρείας υπέβαλε αίτηση για εμβαδομέτρηση ακινήτου στον Δήμο Πέγειας. Τότε, σημειώνει, κτηματολογικός λειτουργός διαπίστωσε λάθος στο εν χρήσει κτηματολογικό σχέδιο και προς τούτο αυτεπάγγελτα ανοίχθηκε ξεχωριστός φάκελος προς εξέταση διόρθωσης του λάθους.

Η διερεύνηση του λάθους έγινε από το Επαρχιακό Κτηματολόγιο το 2011. Κλήθηκε τόσο ο διευθυντής της καταγγέλλουσας εταιρείας όσο και οι ιδιοκτήτες του γειτονικού ακινήτου.

Πηγή: Φιλελεύθερος