Καταγγελίες Εύρου Λοιζίδη για πρόοδο έργων, για εξυπηρετήσεις ιδιωτών και μετακινήσεις προσωπικού

Καταγγελίες Εύρου Λοιζίδη για πρόοδο έργων, για εξυπηρετήσεις ιδιωτών και μετακινήσεις προσωπικού

Άμεση είναι η ανάγκη να πραγματοποιηθεί το συντομότερο δυνατό συνάντηση του Δημοτικού Συμβουλίου Πάφου με τους εργολάβους των επτά μεγάλων έργων στο κέντρο της πόλης και με τους επιβλέποντες μηχανικούς ώστε η δημοτική αρχή να ενημερωθεί γύρω από την προώθηση των έργων, τις καθυστερήσεις και τις απαιτήσεις των εργολάβων. Αυτό ανέφερε στο PafosNet ο δημοτικός σύμβουλος του ΔΗΚΟ στον Δήμο Πάφου, Εύρος Λοιζίδης, τονίζοντας ότι η ολομέλεια έλαβε ομόφωνα σχετική απόφαση, αλλά μέχρι σήμερα δεν έχει προγραμματισθεί μια τέτοια συνάντηση.

«Οι εργολάβοι έχουν ήδη ξεκινήσει τις διαδικασίες των έξτρα απαιτήσεων», είπε, « και αυτό μας προβληματίζει ιδιαίτερα. Πρέπει επειγόντως να ενημερωθούμε και να συζητηθούν οι απαιτήσεις από τους ειδικούς του Δήμου, καθότι αφορούν έργα που έχουν άμεση σχέση με την εναρκτήρια τελετή της λειτουργίας της Πάφου ως Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης».


Παράλληλα, σε καταγγελίες για επιλεκτική καθαριότητα ανοιχτών ιδιωτικών χώρων στο Δήμο Πάφου προέβη ο Εύρος Λοιζίδης, προαναγγέλλοντας ότι θα ζητήσει να ερευνηθεί περαιτέρω το θέμα, εκτιμώντας ότι συνιστά ευμενή προεκλογική μεταχείριση κάποιων δημοτών.

Βάσει των καταγγελιών που του έγιναν επώνυμα, αναφέρει ο κ. Λοιζίδης, συνεργεία του Δήμου Πάφου προέβησαν σε καθαρισμούς ιδιωτικών οικοπέδων το τελευταίο διάστημα χωρίς να έχει ληφθεί απόφαση από το Δημοτικό Συμβούλιο.

«Οι όποιες εργασίες σε ιδιωτικά τεμάχια», ανέφερε, «θα πρέπει να κοστολογούνται και να πληρώνονται από τους ιδιώτες, οι οποίοι όφειλαν από μόνοι τους να έχουν μεριμνήσει για την καθαριότητα και την καλή όψη των περιουσιών τους».

Ο Εύρος Λοιζίδης δήλωσε επίσης ότι θα καταθέσει πρόταση στο Δημοτικό Συμβούλιο ώστε τους τελευταίους 2-3 μήνες πριν τις εκλογές να μην γίνονται εσωτερικές μετακινήσεις προσωπικού του Δήμου προκειμένου να αποφεύγεται ο κίνδυνος να χαρακτηρίζεται κομματική και προεκλογική εκπλήρωση δεσμεύσεων.

« Πληροφορούμαι ότι ήδη έγιναν κάποιες μετακινήσεις και κινήσεις για αναβαθμίσεις προσωπικού», είπε. « Θα πρέπει να αφεθεί το νέο Δημοτικό Συμβούλιο να αποφασίζει για όλα αυτά τα θέματα χωρίς σκιές».