ΚΕΝ Γεροσκήπου: Άρχισαν οι σωστικές εργασίες

ΚΕΝ Γεροσκήπου: Άρχισαν οι σωστικές εργασίες

Άρχισαν οι σωστικές συνεργείες στα κτίρια του παλιού ΚΕΝ Πάφου, στο κέντρο της Γεροσκήπου, προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία μεταβίβασης του από την ιδιοκτήτρια Τράπεζα Κύπρου στον Δήμο Γεροσκήπου.

Μιλώντας στο PafosNet ο Δήμαρχος Γεροσκήπου, Μιχάλης Παυλίδης, τόνισε ότι οι προσπάθειες μετά τις πολύχρονες καθυστερήσεις βρίσκονται πλέον σε καλό δρόμο και εκτίμησε ότι είμαστε πια στο τελικό στάδιο για τη μεταβίβαση της κυριότητας του ιστορικού κτιριακού συγκροτήματος και την αξιοποίηση του.


Στο Δήμο Γεροσκήπου, τόνισε ο κ. Παυλίδης, θα παραχωρηθεί το κτίριο του Διοικητηρίου και του Φρουραρχείου, ενώ ο περιβάλλον χώρος θα τοπιοτεχνηθεί ώστε να αναπλασθεί το φυσικό περιβάλλον και να σταματήσει η εικόνα της εγκατάλειψης που επικρατεί σήμερα.

Τα υπόλοιπα κτίρια, που αποτελούσαν τον 19ο και 20ο αιώνα το παλιό υφαντουργείο της Γεροσκήπου, διευκρίνισε ο Δήμαρχος Γεροσκήπου, είναι χαρακτηρισμένα ως διατηρητέα δείγματα πολιτιστικής κληρονομιάς και ως εκ τούτου δεν θα αλλοιωθεί ο χαρακτήρας τους.

Η δημοτική αρχή θα προχωρήσει το επόμενο διάστημα και σε οριστικοποίηση των σχεδιασμών του για την ακριβή αξιοποίηση των κτιρίων που θα περιέλθουν στην κυριότητα της. Ο Μιχάλης Παυλίδης δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο μεταφοράς του Δημοτικού Μεγάρου Γεροσκήπου στο συγκεκριμένο χώρο, αφού το υφιστάμενο κτίριο στην πλατεία του Δήμου δεν κρίνεται πολύ λειτουργικό για τις σημερινές ανάγκες της δημοτικής μηχανής.

Παράλληλα, συνεργεία του Δήμου έχουν αναλάβει σε συμφωνία με την ιδιοκτήτρια τράπεζα, την καθαριότητα του χώρου, είπε ο κ. Παυλίδης, ώστε να σταματήσει και η επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία κατάσταση που επικρατούσε τα τελευταία χρόνια στα εγκαταλελειμμένα κτίρια του παλιού ΚΕΝ.

Πηγή: Pafosnet