Κινηματογραφική απόπειρα διάρρηξης κοσμηματοπωλείου

Κινηματογραφική απόπειρα διάρρηξης κοσμηματοπωλείου

Όλες τις παραμέτρους φαίνεται να σκέφτηκαν για την δράση τους εναντίον πολυτελούς κοσμηματοπωλείου στην καρδιά της τουριστικής περιοχής Κάτω Πάφου άγνωστοι μέχρι στιγμής διαρρήκτες. Παρόλα τα μέτρα που έλαβαν ωστόσο για να μην γίνουν αντιληπτοί, έφυγαν τελικά άπρακτοι, αφού ο λοστός με τον οποίο επιχείρησαν είσοδο στην επιχείρηση αποδείχθηκε ανεπαρκής για να σηκώσει τα προστατευτικά ρολά μέσα από τις βιτρίνες του κοσμηματοπωλείου.

Η απόπειρα διάρρηξης έγινε το βράδυ της Πέμπτης σε κοσμηματοπωλείο με ακριβές μάρκες χρυσαφικών, ρολογιών και άλλων ειδών πολυτελείας, που βρίσκεται επί της λεωφόρου Ποσειδώνος. Όπως δήλωσε στον «Φ» ο υπεύθυνος του ΤΑΕ και εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πάφου, υπαστυνόμος Μιχάλης Ιωάννου, οι δράστες φρόντισαν πριν επέμβουν στο υποστατικό να καλύψουν με ύφασμα τα μεγάφωνα του συστήματος συναγερμού ώστε να μην ακουστεί ο ήχος, ενώ με σπρέι έβαψαν και τις κάμερες του κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης, ώστε να μην φαίνονται τα πρόσωπα και οι κινήσεις τους κατά την παραμονή τους στο χώρο.


Ενώ ωστόσο έλαβαν τις αναγκαίες προφυλάξεις, όταν ήρθε η ώρα της εισόδου τους στο κοσμηματοπωλείο, η όλη επιχείρηση στέφθηκε από αποτυχία. Ο λοστός με τον οποίο επιχείρησαν να σηκώσουν τα προστατευτικά ρολά που είναι τοποθετημένα πίσω από τις γιάλινες βιτρίνες δεν κατόρθωσε να σπάσει τον μηχανισμό ώστε να ανασηκώσουν τα ρολά και να μπουν μέσα, με αποτέλεσμα μετά από κάποιες άκαρπες προσπάθειες και υπό τον κίνδυνο να γίνουν πλέον αντιληπτοί από περίοικους ή διερχόμενους εγκατέλειψαν άπραγοι τον χώρο.

Ο κ. Ιωάννου τόνισε ότι η Αστυνομία που ενημερώθηκε σχετικά για τις ύποπτες κινήσεις έσπευσε στο μέρος και συνέλεξε διάφορα τεκμήρια, ενώ προέβη και σε δαχτυλοσκοπικές εξετάσεις στη σκηνή.

Οι έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών συνεχίζονται.

Πηγή: Φιλελεύθερος/Ντόρα Χριστοδούλου