Κλείνει το “Anassa” λόγω κρουσμάτων COVID19

Κλείνει το “Anassa” λόγω κρουσμάτων COVID19

Η Thanos Hotels έχει ενημερώσει το Υπουργείο Υγείας για τον εντοπισμό 13 κρουσμάτων covid-19 σε μέλη του προσωπικού του ξενοδοχείου Anassa στην περιοχή Πόλεως Χρυσοχούς, στο πλαίσιο ιχνηλάτησης επαφών άλλων επιβεβαιωμένων κρουσμάτων.

Όπως ανακοίνωσε ο ξενοδοχειακός όμιλος, πρόκειται για άτομα που εργάζονται σε τμήματα που δεν είχαν άμεση επαφή με πελάτες και αρκετά εξ αυτών βρίσκονταν σε αυτοπεριορισμό τις τελευταίες μέρες. Αμέσως μετά τον εντοπισμό των κρουσμάτων και σε συνεννόηση με το Υπουργείο Υγείας, η Thanos Hotels έθεσε σε εφαρμογή το πρωτόκολλο ασφάλειας για προστασία της υγείας των εργαζομένων και των πελατών της. Η διεύθυνση του ξενοδοχείου ενημέρωσε αμέσως το προσωπικό και τους υφιστάμενους πελάτες, καθώς επίσης και τα άτομα που έχουν προγραμματισμένες διακοπές στο ξενοδοχείο.


Με βάση τη διαδικασία ιχνηλάτησης, τέθηκαν σε κατ’ οίκον περιορισμό μέλη του προσωπικού τα οποία υποβλήθηκαν στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις, ενώ για προληπτικούς λόγους διενεργήθηκαν πέραν των 500 διαγνωστικών εξετάσεων σε εργαζόμενους του ξενοδοχείου.

«Η Thanos Hotels πάντα με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους πελάτες, τους εργαζόμενους και τους συνεργάτες της αποφάσισε να προχωρήσει σε αναστολή της λειτουργίας του ξενοδοχείου Anassa, λαμβάνοντας σοβαρά υπόψη και τα αυξημένα κρούσματα κορωνοϊού που εντοπίζονται στην περιοχή της Πόλης Χρυσοχούς», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Ήδη έχουν ενημερωθεί οι υφιστάμενοι πελάτες στους οποίους θα δοθεί ο απαραίτητος χρόνος για να προγραμματίσουν την επιστροφή στις χώρες διαμονής τους. Σημειώνεται ότι η εταιρεία από την πρώτη μέρα εκδήλωσης της πανδημίας στη χώρα μας, λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, στη βάση των διαταγμάτων του Υπουργού Υγείας, με στόχο τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας. Βρίσκεται επίσης στο πλευρό των μελών του προσωπικού της που προσβλήθηκαν από τον ιό και τους παρέχει κάθε δυνατή στήριξη».