Κλείνει το Debenhams στην Κάτω Πάφο

Κλείνει το Debenhams στην Κάτω Πάφο

Ζημιές €2,9 εκ. που αναλογούν στους μετόχους της ανακοίνωσε η Ermes Department Stores για το εξάμηνο του 2016 έναντι ζημιών €3 εκ. το εξάμηνο του 2015.

O κύκλος εργασιών της αυξήθηκε κατά 1,7% στα €69,6 εκ. από €68,4 εκ. πέρσι.


Τα μεικτά κέρδη και άλλα εισοδήματα αυξήθηκαν κατά 8,2% στα €26,4 εκ. από €24,4 εκ.

Η ζημιά από μη συνεχιζόμενες δραστηριότητες για το εξάμηνο του 2016 που ανήλθε στις €828 χιλ. συμπεριλαμβάνει τον τερματισμό μη επικερδών δραστηριοτήτων του συγκροτήματος ενώ για την αντίστοιχη περσινή περίοδο (κέρδη €1,5 εκ.) συμπεριλαμβάνει το μερίδιο κέρδους από τη συνδεδεμένη εταιρεία ITTLπρο της πώλησης της.

Σε σχέση με την συμφωνία της θυγατρικής της Ideea Distribution of Appliances, ιδιοκτήτριας της Scandia και της E&G Electricplus, αναφέρεται ότι έχει εξασφαλιστεί η έγκριση της ΕΠΑ στις 24 Ιουνίου 2016 και προωθείται η υλοποίηση της συμφωνίας το ταχύτερο δυνατό. Μέσω της συμφωνίας αναμένεται αύξηση του κύκλου εργασιών και σημαντική μείωση των εξόδων με αποτέλεσμα τη βελτίωση της κερδοφορίας.

Αναφέρεται επίσης ότι συνεχίζεται ο ανασχεδιασμός του δικτύου των πολυκαταστημάτων Debenhams ο οποίος έχει αρχίσει να υλοποιείται το 2016 με τον τερματισμό της λειτουργίας του Debenhams Ledra.

Το συγκρότημα λειτουργεί τρία πολυκαταστήματα Debenhmas στη Λευκωσία, ένα στη Μακαρίου, ένα στο The Mall of Engomi και ένα στο Mall of Cyprus. Στην Πάφο το συγκρότημα ενίσχυσε το εμπορικό κέντρο Κόροιβος και τερματίζει τις δραστηριότητες στην οδό Λήδρας, στην Κάτω Πάφο. Επίσης προχωρά η ανακαίνιση του Zenon στη Λάρνακα και προγραμματίζεται η ανακαίνιση άλλων καταστημάτων.

Αναφορικά με τις προοπτικές, αναφέρεται ότι παρά τη βελτίωση της οικονομίας λόγω και της θετικής πορείας του τουρισμού, οι προκλήσεις παραμένουν και χρειάζεται προσεκτική διαχείριση σε όλους τους τομείς από όλους του εμπλεκόμενους.

Πηγή: Stockwatch