Κλείνουν οι Πρώτες Βοήθειες του Ευαγγελισμού!

Κλείνουν οι Πρώτες Βοήθειες του Ευαγγελισμού!

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδιωτικού Νοσοκομείου Ευαγγελισμός ανακοινώνει την απόφαση περί αναστολής της λειτουργίας του τμήματος Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου με εφαρμογή την 1η Δεκεμβρίου 2020 .

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η απόφαση αυτή λαμβάνεται “με βαριά καρδιά και προβληματισμό αλλά συνάμα με ξεκάθαρη αντίληψη ευθύνης απέναντι στους ασθενείς και τους πολίτες της Επαρχίας Πάφου, λαμβάνοντας υπόψη τη συνεχώς επιδιωκόμενη ορθολογιστική προσφορά επειγόντων ιατρικών υπηρεσιών”.


Ο Ευαγγελισμός σημειώνει πως αφενός οι νέες συνθήκες λειτουργίας και πραγματικότητας που έφερε η εφαρμογή του ΓΕΣΥ στην εργασία ειδικών και προσωπικών ιατρών και αφετέρου η μη ύπαρξη οποιασδήποτε πρότασης από τον ΟΑΥ για τον τρόπο συνεργασίας των ιδιωτικών νοσηλευτηρίων σε σχέση με το ΤΑΕΠ τους αναγκάζει να υλοποιήσουν την απόφαση αυτή.

Επιπρόσθετα σημειώνει το ΔΣ του Ευαγγελισμού ότι αυτή η οδυνηρή απόφαση έχει ληφθεί λαμβάνοντας υπόψη τη θέση της αρχής τους να λειτουργούν όλα τα τμήματα και οι επί μέρους μονάδες του Νοσοκομείου στο 100% των δυνατοτήτων τους και να μην επιτρέψουν την υποβάθμιση ή υπολειτουργία τους η οποία θα μπορούσε δυνητικά να θέσει σε κίνδυνο του πολίτες της Πάφου σε μια ιδιαίτερα δύσκολη και ευάλωτη στιγμή τους όπως είναι η προσέλευση του ΤΑΕΠ και η ανάγκη λήψης έκτακτων και ποιοτικών υπηρεσιών υγείας.

Παράλληλα ενημερώνουν τους πολίτες της Πάφου και τους συνεργάτες του Νοσοκομείου ότι εφ’ εξής ο μέχρι την 30η Νοεμβρίου χώρος του ΤΑΕΠ θα λειτουργεί ως γραφείο κίνησης ασθενών επί 24ωρης βάσης και επτά μέρες την εβδομάδα σε σχέση με τις ακόλουθες επί μέρους λειτουργίες όπως πρόσβαση για τακτική προγραμματισμένη εισαγωγή ασθενούς στο Νοσοκομείο μετά από παραπομπή από ειδικό ή προσωπικό ιατρό συνεργάτη του Νοσοκομείου υπό την ευθύνη του εν λόγω θεράποντος ιατρού. Για υλοποίηση προ- εγχειρητικού ελέγχου.

Για πιθανή εισαγωγή μαιευτικών περιστατικών σε ώρες μη λειτουργίας των ιατρείων των ειδικών μαιευτήρων – γυναικολόγων υπό την επίβλεψη της επί καθήκοντι μαίας μέχρις ότου ληφθούν οδηγίες από τον θεράποντα ιατρό για εισαγωγή ή όχι του περιστατικού υπό την ευθύνη του.

Επίσης θα λειτουργεί ως Τμήμα Ημερήσιας Νοσηλείας στο οποίο θα εκτελούνται ενδοσκοπήσεις, χημειοθεραπείες, επεμβάσεις ημερήσιας νοσηλείας, πρωτοβάθμια ιατρική στα ιατρεία Προσωπικών Ιατρών που βρίσκονται κάτω από την ομπρέλα του Νοσοκομείο.

Ακόμη ειδικός διαμορφωμένος διαγνωστικής εξέτασης κορωνοιού covid- 19 , έλεγχος εισόδου στο Ακτινολογικό Τμήμα /Αξονικό τομογράφο του Νοσοκομείου.

Το Ιδιωτικό Νοσοκομείο Ευαγγελισμός σημειώνει πως από την 1η Δεκεμβρίου του 2020 για διευκόλυνση στην εξυπηρέτηση των ασθενών σε αυτή την δύσκολη περίοδο της πανδημίας του κορωνοιού ο χώρος του ΤΑΕΠ θα λειτουργεί μεταξύ των ωρών 07:30- 20:00 ως τμήμα εξυπηρέτησης ασθενών οι οποίοι έκτακτα και μετά από συνεννόηση του ασθενούς με τον προσωπικό ή ειδικό ιατρό του και κατόπιν εκ των προτέρων ενημέρωσης του τμήματος από τον εν λόγω γιατρό και θα επιτρέπεται η εισαγωγή του ασθενούς στο τμήμα ημερήσιας νοσηλείας του νοσηλευτηρίου υπό την ευθύνη και στην παρουσία του θεράποντα ιατρού του.

Επιπρόσθετα μέσω της ανακοίνωσης του το Νοσοκομείο υπογραμμίζει ότι έχουν εδώ και πολλούς μήνες συζητήσεων με την ηγεσία του ΟΑΥ, ώστε να λάβουν μια ξεκάθαρη, δίκαιη και δεσμευτική συμφωνία για την ένταξη και λειτουργία του ΤΑΕΠ του Νοσοκομείου στο ΓΕΣΥ.

Εκφράζει επίσης τη λύπη και απογοήτευση του του, ότι παρά το γεγονός ότι πέραν από το ΓΝ Πάφου και το ΤΑΕΠ του Νοσοκομείου δεν υπάρχουν άλλα αδειοδοτημένα τμήματα ατυχημάτων και επειγόντων περιστατικών σε ολόκληρη την Επαρχία Πάφου, δεν έλαβαν οποιαδήποτε συγκεκριμένη πρόταση από πλευράς ΟΑΥ.

Πηγή: ΚΥΠΕ