Κλειστά σχολεία και δρόμοι στην Πάφο λόγω χιονόπτωσης

Κλειστά σχολεία και δρόμοι στην Πάφο λόγω χιονόπτωσης

Κλειστά παραμένουν μέχρι στιγμής το Δημοτικό σχολείο Παναγιάς και το Νηπιαγωγείο σύμφωνα με απόφαση του Επαρχιακού Γραφείου Παιδείας, λόγω των αντίξοων καιρικών συνθηκών και της χιονόπτωσης .

Ο Αναπληρωτής Πρώτος Λειτουργός Δημοτικής Εκπαίδευσης Δημήτρης Μικελλίδης δήλωσε στο ΚΥΠΕ πως μέχρι στιγμής τα δύο σχολεία στην ορεινή κοινότητα της Πάφου είναι κλειστά διότι η πρόσβαση στην κοινότητα γίνεται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες.


Οπως ανέφερε, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση που είχε από τον αστυνομικό σταθμό Παναγιάς στις 07:30 σήμερα το πρωί οι καιρικές συνθήκες δεν επέτρεπαν την πρόσβαση στην κοινότητα παρά μόνο για οχήματα με κίνηση και στους τέσσερις τροχούς ή εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες.

Η πληροφόρηση είπε που έχουμε είναι ότι αναμένεται να συνεχιστεί η χιονόπτωση σε διάφορα χωριά και ως εκ τούτου η μετακίνηση των μαθητών είναι δύσκολη.

Ο κ .Μικελλίδης ανέφερε πως βρίσκεται σε συνεχή ενημέρωση με την Αστυνομία για οποιαδήποτε νεώτερη απόφαση.

Σύμφωνα με αστυνομική ανακοίκωση λόγω έντονων καιρικών φαινομένων οι δρόμοι Παναγιάς – Στατού και Πολεμιού – Παναγιάς, είναι ανοικτοί μόνο για οχήματα με κίνηση και στους τέσσερις τροχούς ή που είναι εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες.

Ο δρόμος Στενής – Περιστερώνας – Λυσούς, είναι ανοικτός για την τροχαία κίνηση, αλλά ολισθηρός και επικίνδυνος και οι οδηγοί προτρέπονται να είναι προσεκτικοί.

Στην ευρύτερη περιοχή, παρατηρούνται έντονα καιρικά φαινόμενα και οι οδηγοί προτρέπονται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις διακινήσεις τους. Να οδηγούν με χαμηλές ταχύτητες, να διατηρούν αποστάσεις ασφαλείας από τα προπορευόμενα οχήματα και να έχουν τα φώτα πορείας των οχημάτων τους αναμμένα.

Πηγή: Sigmalive