Κοινοτάρχης Κουκλιών: Προτεραιότητα μας η ασφάλεια των λουομένων στην Πέτρα του Ρωμιού

Κοινοτάρχης Κουκλιών: Προτεραιότητα μας η ασφάλεια των λουομένων στην Πέτρα του Ρωμιού

Παραλία με σεβασμό στο περιβάλλον και κατόπιν περιβαλλοντικής μελέτης επιθυμεί να δημιουργήσει η κοινοτική αρχή Κουκλιών, σύμφωνα με τον κοινοτάρχη Μιχάλη Νικολάου.

Ο κ. Νικολάου δήλωσε στο ΚΥΠΕ πως στις 4 Αυγούστου το κοινοτικό συμβούλιο Κουκλιών είχε συνάντηση με τον υπεύθυνο θαλασσίων έργων του Τμήματος Δημοσίων Έργων Στέλιο Σερβό και εκπροσώπους ξενοδοχειακών συγκροτημάτων σε σχέση με το θέμα της εξεύρεσης χώρου για τη δημιουργία παραλίας λουομένων στην περιοχή.


Ανέφερε πως αίτημα της κοινοτικής αρχής είναι η δημιουργία μιας παραλίας για όσους επιθυμούν να απολαύσουν το μπάνιο τους, με πρόσβαση και για τα άτομα με αναπηρίες. Σημείωσε ακόμη πως χρειάζεται η δημιουργία ενός μικρού υποστατικού για την πώληση αναψυκτικών και καφέδων.

Δεν ζητήσαμε ποτέ αυτό το κιόσκι να κατασκευαστεί στην Πέτρα του Ρωμιού και κακώς δόθηκε λανθασμένη εικόνα πως η κοινοτική αρχή επιθυμεί τη δημιουργία οργανωμένης παραλίας στην Πέτρα του Ρωμιού με στόχο την οικονομική εκμετάλλευση, είπε ο κ. Νικολάου.

Ανέφερε επίσης πως θα προχωρήσουν σε μελέτη για το κατά πόσον μπορεί να δημιουργηθεί μια παραλία λουομένων στην τοποθεσία “ΑΧΝΗ” ή όπου τους υποδειχθεί, κατόπιν μελέτης που θα γίνει από την αρμόδια αρχή κατά μήκος της ακτογραμμής από την Πέτρα του Ρωμιού μέχρι την τοποθεσία “ AXNH”. Είπε πως ακριβώς δίπλα θα δημιουργηθεί ένα καταφύγιο για μικρά σκάφη.

Ξεκαθάρισε επίσης πως το κόστος της μελέτης θα το αναλάβει το κοινοτικό συμβούλιο. Επεσήμανε πως δεν γίνεται, στις θαλάσσιες περιοχές της Κύπρου να ζητείται επέκταση των παραλιών και η κοινότητά του να μην διαθέτει παραλία λουομένων.

Ανέφερε ακόμη πως προτεραιότητα της κοινοτικής αρχής είναι η παροχή ασφάλειας στους λουόμενους στην Πέτρα του Ρωμιού και αυτό αναμένεται να γίνει κατόπιν συνεννόησης με την Επαρχιακή Διοίκηση Πάφου.

Eπιπρόσθετα ο κ. Νικολάου είπε πως θα πρέπει να τεθεί τέρμα στην εκμετάλλευση της Πέτρας του Ρωμιού, ενώ επεσήμανε πως είναι αδιανόητο να μην υπάρχει στην παραλία ναυαγοσωστική κάλυψη.

Πηγή: ΚΥΠΕ