Κομμένη από σήμερα η πρόσβαση στους καταρράκτες της Κρήτου Τέρρα

Κομμένη από σήμερα η πρόσβαση στους καταρράκτες της Κρήτου Τέρρα

Η κοινοτική αρχή Κρήτου Τέρρα έκλεισε από σήμερα και τις τρεις προσβάσεις για τα τροχοφόρα που οδηγούν προς τους καταρράκτες του Κρεμμιώτη, που έχουν μετατραπεί τα τελευταία λίγα χρόνια σε ένα από τα σημαντικότερα αξιοθέατα της επαρχίας Πάφου. Όπως είχε προαναγγείλει τις προηγούμενες μέρες ο κοινοτάρχης, το κλείσιμο των προσβάσεων για τροχοφόρα έγινε για λόγους δημόσιας ασφάλειας, για προστασία του περιβάλλοντος από τους μεγάλους πληθυσμούς των επισκεπτών, αλλά και για αποφυγή της ρύπανσης που παρατηρείται από τα κύματα των επισκεπτών.

Μιλώντας στον «Φ» ο πρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου, Δέρβης Χαραλάμπους, ανέφερε ότι οι δύο οδοί πρόσβασης οχημάτων έχουν κλείσει με την τοποθέτηση ογκόλιθων, ενώ η τρίτη έκλεισε με την επανατοποθέτηση μπάρας, την οποία είχαν μετακινήσει προηγουμένως οι επισκέπτες.


«Πλέον, όσοι ενδιαφέρονται να επισκέπτονται τους καταρράκτες», ανέφερε, « θα πρέπει να σταθμεύουν σε χώρους εντός της κοινότητας και να περπατούν προς τα εκεί. Η δε μετάβαση τους στους καταρράκτες θα πρέπει να τονισθεί ότι γίνεται με δική τους ευθύνη, αφού η όλη προσέγγιση ενέχει κινδύνους λόγω της γεωμορφολογίας της περιοχής και της υγρασίας που δημιουργεί γλοιώδες έδαφος».

Ο κοινοτάρχης Κρήτου Τέρρα τόνισε ότι τα μέτρα που εφαρμόζονται από σήμερα θα ισχύσουν μέχρι την ευρεία σύσκεψη που έχει προαναγγελθεί εντός Σεπτεμβρίου στην Επαρχιακή Διοίκηση Πάφου με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων υπηρεσιών, προκειμένου να ληφθούν συγκεκριμένα μέτρα για βελτίωση της κατάστασης.

Ο Δέρβης Χαραλάμπους, τόνισε ότι το Κοινοτικό Συμβούλιο προχώρησε στην υλοποίηση αυτής της απόφασης λόγω της πυκνής τροχαίας κίνησης που παρατηρείται στην περιοχή και της συνεπαγόμενης αύξησης του κινδύνου πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων λόγω της στενότητας του δρόμου.

«Ο δρόμος αυτός», τόνισε, « δεν προσφέρεται για τόσο όγκο τροχαίας κίνησης, όσο αυτός που έχουμε σήμερα με την γνωστοποίηση της ύπαρξης των καταρρακτών και της φυσικής καλλονής του τοπίου. Επιπρόσθετα προβλήματα δημιουργούν στην κοινότητα οι μεγάλες ποσότητες σκουπιδιών που αφήνουν πίσω τους οι επισκέπτες.

Θα πρέπει να ληφθούν και μέτρα για την προστασία των ιδίων των επισκεπτών, αφού η περιοχή παρουσιάζει γεωλογικά προβλήματα, με όσους προσεγγίζουν τους καταρράκτες να κινδυνεύουν με τραυματισμό λόγω του γλοιώδους εδάφους και της υγρασίας. Δυστυχώς, υπήρξαν μικροατυχήματα και τραυματισμοί στο παρελθόν».

Πηγή: Φιλελεύθερος