Κοσμοπλημύρα στο λιμανάκι του Λατσιού για το φεστιβάλ ψαριού

Κοσμοπλημύρα στο λιμανάκι του Λατσιού για το φεστιβάλ ψαριού

Το φεστιβάλ τελούσε υπό την αιγίδα του υπουργού γεωργίας. Σε δηλώσεις στους δημοσιογράφους για το φεστιβάλ ανέφερε ότι η διοργάνωση έχει πλέον καθιερωθεί ως θεσμός και σημειώνει τεράστια επιτυχία. Αφού συνεχάρη τον Δήμο Πόλεως ο κ. Ξενοφώντος εξέφρασε τον εντυπωσιασμό του για την προσέλευση του κόσμου.

Εκδηλώσεις σαν και τη σημερινή είπε, αναδεικνύουν με τον καλύτερο τρόπο τη σχέση μας με την θάλασσα και τα αγαθά που απλόχερα μας προσφέρει, καθώς και τη σημασία που έχει η προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος για να μπορούμε και στο μέλλον να απολαμβάνουμε εμείς και τα παιδιά μας τα αγαθά αυτά.


Σε χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Πόλης Χρυσοχούς Γιώτης Παπαχριστοφή ανέφερε πως το φεστιβάλ φέτος είναι ιδιαίτερα αναβαθμισμένο και περιλαμβάνει διάφορες δράσεις και πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα με ζωντανή μουσική και χορευτικά συγκροτήματα. Στον χώρο του φεστιβάλ, πρόσθεσε, λειτουργούν περίπτερα εκθετών με παραδοσιακά προϊόντα και επίδειξη παραδοσιακών τεχνών, επίδειξη από ψαράδες για την τέχνη του ψαρέματος και περίπτερο του Τμήματος Αλιείας για ενημέρωση του κοινού για διάφορα θέματα αλιείας.

Το φεστιβάλ περιλάμβανε πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα με τη συμμετοχή των δημοφιλών τραγουδιστών Droulias Brothers, Γεώργιου Σταματάρη και Σταυριάνας Κούτρα. Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ παρουσιάστηκαν παραδοσιακοί κυπριακοί χοροί από το Πολιτισμικό Λαογραφικό Εργαστήρι Κονιών ΠΟ.ΛΑ.Ε.Κ. και τον Λαογραφικό Όμιλο «Τα Πλουμιά».

Κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ διεξήχθη flyboard show, ενώ στο χώρο του Φεστιβάλ λειτούργησε καλλιτεχνικό εργαστήρι για παιδιά που επιμελήθηκε φέτος η καλλιτέχνης Φωτεινή Μιχαηλίδη, με σκοπό τη δημιουργική απασχόληση των παιδιών σε θέματα σχετικά με τη θάλασσα.

Ο Λεωνίδας Λεωνίδου πρόεδρος του Συνδέσμου Παράκτιας Αλιείας Πάφου, σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους είπε πως φέτος οι ψαράδες προσφέραν στο πλαίσιο της διοργάνωσης του φεστιβάλ γύρω στα 1.000 κιλά μαρίδας, που αποτελεί είδος εποχιακό της περιοχής.

Από την πλευρά του ο κοινοτάρχης Χλώρακας Νικόλας Λιασίδης ανέφερε πως το Φεστιβάλ του Ψαριού της Π. Χρυσοχούς αποτελεί από τα πιο πετυχημένα φεστιβάλ και φέτος το επισκέφτηκαν 2.000- 3.000 άτομα.

Στην εκδήλωση παρέστησαν, μεταξύ άλλων, ο Διευθυντής του Υπουργείου Γεωργίας Ανδρέας Γρηγορίου, η Διευθύντρια του Τμήματος Αλιείας, ο πρόεδρος της Αρχής Λιμένων Κύπρου, Δήμαρχοι της επαρχίας Πάφου και κοινοτάρχες.

Πηγή: Pafoslive