Κουγιάλης: Οι αποφάσεις για τον Ακάμα θα υλοποιηθούν κατά γράμμα

Κουγιάλης: Οι αποφάσεις για τον Ακάμα θα υλοποιηθούν κατά γράμμα

Οι αποφάσεις που έχουν ληφθεί από την κυβέρνηση για το θέμα του Ακάμα θα υλοποιηθούν κατά γράμμα, διαβεβαίωσε τους εκπροσώπους των κοινοτήτων της χερσονήσου κατά τη διάρκεια περιφερειακής σύσκεψης στην Ίννια, ο υπουργός Γεωργίας Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Νίκος Κουγιάλης.

Η απόφαση της κυβέρνησης υλοποιείται και ήδη έχει κηρυχθεί σε Εθνικό Πάρκο η κρατική περιουσία, τόνισε, ενώ συνεχίζεται ο σχεδιασμός του πάρκου και ταυτόχρονα η εκπόνηση ενός νέου τοπικού σχεδίου με την Πολεοδομία να έχει ξεκινήσει διαβούλευση με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.


Ο κ.Κουγιάλης επεσήμανε ότι αντιλαμβάνεται την αγωνία των κοινοταρχών και των κατοίκων της περιοχής για το μέλλον τους και σημείωσε ότι η κυβέρνηση δεν θα αφήσει τις κοινότητες στο έλεος του Θεού, κατά την έκφραση του.

«Ευελπιστούμε ότι θα επέλθει αειφόρος ανάπτυξη και αναζωογόνηση των κοινοτήτων μας», τόνισε.  

Κατά την διάρκεια της συνάντησης με τις κοινότητες του Ακάμα, τέθηκαν και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι χωρητικές αρχές. Ο αρμόδιος υπουργός διαβεβαίωσε τους κοινοτάρχες ότι θα επιλυθούν τα διάφορα θέματα που αφορούν τους κατοίκους, κυρίως όσον αφορά στην επίλυση των προβλημάτων υδροδότησης και σε έργα κοινής ωφελείας.

Ο υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος παρακάθησε και σε σύσκεψη με τις αρχές του διαμερίσματος Χρυσοχούς, κατά τη διάρκεια της οποίας συζητήθηκαν τα διάφορα προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή.

Ο κ. Κουγιάλης είπε πως το πιο σημαντικό θέμα από αυτά που συζητήθηκαν είναι αυτό της κατασκευής υφάλου στην περιοχή του Κόλπου της Πόλης Χρυσοχούς .

«Υπήρχαν κάποιες ενστάσεις που έφεραν οι ψαράδες», εξήγησε, «αλλά φαίνεται πως αυτές έχουν επιλυθεί και αν τα πράγματα είναι έτσι τότε θα προχωρήσουμε με την κατασκευή».

Πηγή: Φιλελεύθερος/Ντόρα Χριστοδούλου