Κρίσιμα ο κολυμβητής που κτυπήθηκε από προπέλα σκάφους στο Λατσί

Κρίσιμα ο κολυμβητής που κτυπήθηκε από προπέλα σκάφους στο Λατσί

Σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται στην Εντατική Μονάδα Παρακολούθησης του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου,


60χρονος κολυμβητής από την Χλώρακα της Πάφου ο οποίος κτυπήθηκε χθες από προπέλα σκάφους ενώ κολυμπούσε στην θαλάσσια περιοχή Λατσί.

Σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου του Αρχηγείου Αστυνομίας Βρετανός 49 ετών ενώ οδηγούσε υπό ενοικίαση σκάφος στην θαλάσσια περιοχή της Πόλης Χρυσοχούς, στις 18:40 χθες το απόγευμα ,   κάτω από συνθήκες που διερευνώνται τραυμάτισε σοβαρά 60χρονο από την Χλώρακα .

Ο 60χρονος μεταφέρθηκε αρχικά στο Νοσοκομείο Πόλης Χρυσοχούς και αργότερα λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης του στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου, όπου στην συνέχεια υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση.

Σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς ο 60χρονος, φέρει κατάγματα αριστερής πλευράς, πολλαπλά τραύματα στο θώρακα, κάταγμα λεκάνης, και τραύμα στον αριστερό τετρακέφαλο. Η κατάσταση του περιγράφεται ως εξαιρετικά κρίσιμη.

Ο οδηγός του σκάφους που ήρθε στην Κύπρο για ολιγοήμερες διακοπές συνελήφθη.

ΚΥΠΕ/ΚΠ/

(Κ) Δύο ημέρες προσωποκράτηση στο Βρετανό που χτύπησε κολυμβητή στην θαλάσσια περιοχή της Π. Χρυσοχούς

Διάταγμα προφυλάκισης 2 ημερών εξέδωσε το Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου εναντίον του 49χρονου από την Βρετανία ο οποίος χτύπησε με σκάφος ενοικιάσεως που οδηγούσε 60χρονο κολυμβητή.

Το περιστατικό σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου της αστυνομικής διεύθυνσης Πάφου Νίκο Τσαπή σημειώθηκε στις 18:30 χθες το απόγευμα όταν 60χρονος ο οποίος κολυμπούσε στην θαλάσσια περιοχή της Π. Χρυσοχούς κτυπήθηκε από σκάφος ενοικιάσεως το οποίο οδηγούσε 49χρονος ο οποίος βρίσκεται για διακοπές στην Κύπρο με την οικογένεια του.

Από το κτύπημα, είπε ο κ Τσαπής , ο 60χρονος υπέστη σοβαρά τραύματα στο θώρακα στη λεκάνη και σε διάφορα μέρη του σώματος του και μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου, όπου κρατείται για περίθαλψη.

Ο κ Τσαπής ανέφερε πως ο 49χρονος χειριστής του σκάφους συνελήφθηκε ανακρίθηκε και ισχυρίστηκε μεταξύ άλλων ότι αντιλήφθηκε σε πολύ κοντινή απόσταση το θύμα και προσπάθησε να τον αποφύγει.

Το ακριβές σημείο, πρόσθεσε, που έγινε το περιστατικό, αν ήταν σε περιοχή λουομένων ή όχι και γενικά οι συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το περιστατικό διερευνώνται από την αστυνομία .

Από τις προκαταρκτικές εξετάσεις συνέχισε, φαίνεται ότι το σημείο που έγινε το περιστατικό βρίσκεται 150 μέτρα απόσταση από την ακτή.

Ο κ Τσαπής είπε ακόμη πως ο χειριστής του σκάφους διερευνάται κατά πόσο είχε άδεια οδήγησης αλλά σύμφωνα με την νομοθεσία επειδή βρισκόταν για τουρισμό στην Κύπρο δεν χρειαζόταν.

Η κατάσταση του 60χρονου κολυμβητή, σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς θεωρείται σοβαρή.