Κρίσιμη η κατάσταση του 15χρονου μαθητή του Α’ Λυκείου Πάφου

Κρίσιμη η κατάσταση του 15χρονου μαθητή του Α’ Λυκείου Πάφου

Κρίσιμη χαρακτηρίζεται ακόμη από τους γιατρούς στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, η κατάσταση του 15χρονου μαθητή του Α’ Λυκείου Πάφου ο οποίος έχασε ξαφνικά τις αισθήσεις του χθες το πρωί εν ώρα μαθήματος, προκαλώντας πανικό μεταξύ των συμμαθητών του και έντονη ανησυχία στους εκπαιδευτικούς.

Ο 15χρονος υποβλήθηκε σε πολύωρη χειρουργική επέμβαση και σύμφωνα με τους γιατρούς εξακολουθεί σε κρίσιμη κατάσταση, αν και μπορεί να επικοινωνεί με γραπτά μηνύματα με το περιβάλλον του. Στο πλευρό του άτυχου μαθητή έσπευσαν από την πρώτη στιγμή της μεταφοράς του στην πρωτεύουσα, τόσο ο Υπουργός Παιδείας και άλλοι λειτουργοί της εκπαίδευσης, όσο και στελέχη του Υπουργείου Υγείας, τα οποία τόνισαν ότι αν κριθεί αναγκαίο είναι όλα έτοιμα για την άμεση μεταφορά του 15χρονου σε ιατρικό κέντρο του εξωτερικού. Για την κατάσταση της υγείας του παιδιού, ζήτησε να τηρείται ενήμερος και ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.


Ο νεαρός μαθητής σύμφωνα με τους συμμαθητές του, έχασε τις αισθήσεις του ξαφνικά και χωρίς να είχε προηγουμένως αναφέρει κάποιο πρόβλημα ή χωρίς να προλάβει να πει το παραμικρό αμέσως πριν εκδηλωθεί το επεισόδιο. Σε βοήθεια του προσέτρεξαν εκπαιδευτικοί, χωρίς ο 15χρονος να μπορεί να μιλήσει, αν και με γραπτό μήνυμα ζητούσε ασθενοφόρο για μεταφορά του στο Νοσοκομείο και να ενημερωθούν οι γονείς του.

Ασθενοφόρο που είχε στο μεταξύ ειδοποιηθεί, μετέφερε άμεσα στο Νοσοκομείο Πάφου τον μαθητή, όπου οι επί καθήκοντι ιατροί διαπίστωσαν μετά από αξονική τομογραφία ότι η κατάσταση του ήταν πολύ σοβαρή και έχρηζε άμεσης μεταφοράς στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας για περαιτέρω εξειδικευμένη αντιμετώπιση και θεραπεία.

Ο 15χρονος διασωληνώθηκε και με ασθενοφόρο μεταφέρθηκε στην πρωτεύουσα όπου νοσηλεύεται.

Πηγή: Φιλελεύθερος