Κρασί από τον…βυθό της Γεροσκήπου για το Πάφος2017

Κρασί από τον…βυθό της Γεροσκήπου για το Πάφος2017

Συνολικά 280 φιάλες κρασιού που είχαν ποντιστεί το 2015 στο σημείο του τεχνητού υφάλου της Γεροσκήπου, ως μια δράση του Οργανισμού για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, πρόκειται σύντομα να ανασυρθούν με το ειδικό κλουβί τους από τον βυθό, ώστε να χρησιμοποιηθούν κατά τις επίσημες τελετές για την λειτουργία της Πάφου ως Πολιτιστική Πρωτεύουσα.

Οι 280 φιάλες κρασιού που ποντίστηκαν με πρωτοβουλία του Οργανισμού και τη συνδρομή του Συνδέσμου Οινοχόων Κύπρου και του Κέντρου Προώθησης Κυπριακών Παραδοσιακών Προϊόντων, ελέγχθηκαν πρόσφατα από δύτες προκειμένου να επιβεβαιωθεί ότι όλα βαίνουν καλώς, αποκάλυψε με δηλώσεις του στο PafosNet ο Δήμαρχος Γεροσκήπου.


Ο Μιχάλης Παυλίδης τόνισε ότι από την επιθεώρηση των ειδικών που καταδύθηκαν στο σημείο πόντισης του κρασιού, προκύπτει ότι δεν υπάρχει κανένα απρόοπτο και σε λίγες μέρες οι φιάλες θα επανέλθουν στο φως, για να χρησιμοποιηθούν σε μια ακόμη ειδική δράση του Οργανισμού Πάφος 2017.

Η πόντιση έγινε στην τοποθεσία Μουλιά στον τεχνητό ύφαλο Γεροσκήπου, στις 14 Νοεμβρίου 2015 από δύτες της Cydive και του Παγκύπριου Συνδέσμου Δυτών. Τα κρασιά τα οποία προέρχονται από 22 κυπριακά οινοποιεία και είναι ως επί το πλείστο ερυθρά παλαίωσης, βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε βάθος 27 μέτρων στο αμπάρι του σκάφους Laboe, που έχει ποντιστεί επίσης στα πλαίσια της δημιουργίας του τεχνητού υφάλου.

Η οινογαστρονομική ομάδα του Πάφος 2017 πιστεύει ότι η ενέργεια αυτή θα προβάλει το κυπριακό κρασί και την Πάφο και θα κεντρίσει τον ενδιαφέρον των οινοποιών, των καταναλωτών, των ντόπιων και ξένων επισκεπτών.

Πηγή: Φιλελεύθερος/Ντόρα Χριστοδούλου