Λύση η ενοποίηση τμημάτων και υπηρεσιών των Δήμων , λέει ο Δήμαρχος Γεροσκήπου

Λύση η ενοποίηση τμημάτων και υπηρεσιών των Δήμων , λέει ο Δήμαρχος Γεροσκήπου

Να εφαρμοστούν τα πορίσματα της μελέτης που εκπονήθηκε το 2009 για τα θέματα της τοπικής αυτοδιοίκησης


καλεί το Κράτος ο δήμαρχος Γεροσκήπου Μιχάλης Παυλίδης.

Ο κ Παυλίδης που αναλαμβάνει πρωτοβουλία για συνένωση υπηρεσιών των γειτονικών δήμων Πάφου και Γεροσκήπου ενόψει και της γενικής συνέλευσης της Ένωσης Δήμων στις 10 Σεπτεμβρίου, δήλωσε ότι όλοι οι Δήμοι αντιμετωπίζουν πολύ σοβαρά προβλήματα και η ενοποίηση, συνένωση ή συμπλεγματοποίηση τμημάτων και υπηρεσιών θα μπορούσε να δώσει λύση στο θέμα αυτό.

Ο κ Παυλίδης ερωτηθείς από το ΚΥΠΕ που θα βοηθήσει ένα τέτοιο ενδεχόμενο, της ενοποίησης δηλαδή κάποιων υπηρεσιών, απήντησε «θα εξυπηρετήσει τόσο την καλύτερη λειτουργία των δήμων όσο και στην εξοικονόμηση χρημάτων κατά 30%».

Όταν λέμε συνέχισε ενοποίηση υπηρεσιών , αυτό θα μπορούσε να γίνει όπως είπε, στις υπηρεσίες της αποκομιδής σκυβάλων , της δημοτικής αστυνομίας και της τροχονομικής υπηρεσίας.

Η μελέτη είπε, που εκπονήθηκε το 2009, είναι μια επιστημονικά τεκμηριωμένη μελέτη . Πρόκειται σημείωσε « για μια κοινή προσπάθεια με στόχο την αναβάθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης». Ο κ Παυλίδης ανέφερε μάλιστα, πως το Κράτος ανέθεσε την εκπόνηση της μελέτης στο Εθνικό Κέντρο δημόσιας διοίκησης και αυτοδιοίκησης , με την συμμετοχή πέραν των 20 επιστημόνων.

Ο δήμαρχος Γεροσκήπου έχει συζητήσει πολλές φορές για το θέμα με τον δήμαρχο Πάφου Σάββα Βέργα ενώ μόλις πρόσφατα,- όπως είπε-, έχει αποστείλει επιστολή μέσω της οποίας καλεί τον κ. Βέργα σε συνάντηση για συζήτηση του θέματος.

Ήδη σημείωσε , έχει διευθετηθεί συνάντηση με τον δήμαρχο Πάφου Σάββα Βέργα εντός της εβδομάδας προκειμένου να εξεταστεί συγκεκριμένα η ενοποίησης των υπηρεσιών αποκομιδής των σκυβάλων και της τροχονομικής υπηρεσίας.

Ο κ. Παυλίδης είπε επίσης πως η Ένωση Δήμων τάσσεται υπέρ της συμπλεγματοποίησης των υπηρεσιών των Δήμων. Το θέμα αυτό κατέληξε θα πρέπει να απασχολήσει την ένωση δήμων, προσθέτοντας πως η επόμενη χρονιά θα είναι δύσκολη και ενδεχομένως με νέες περικοπές από την πολιτεία προς τις τοπικές αρχές.

Αξίζει να αναφερθεί πως οι δήμαρχοι της Επαρχίας Πάφου συναντήθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα με εμπειρογνώμονες Ιταλούς στο δημοτικό μέγαρο Πάφου , ενώ στο πλαίσιο της συνάντησης, οι Ιταλοί εμπειρογνώμονες παρουσίασαν μελέτη αναφερόμενη στα οφέλη της συνένωσης των υπηρεσιών των Δήμων.

ΚΥΠΕ/ΚΠ