Μάριος Νεοφύτου: “Η Αριστερά δεν φιμώνεται!”

Μάριος Νεοφύτου: “Η Αριστερά δεν φιμώνεται!”

Είναι με μεγάλη θλίψη που παρακολουθώ τις τελευταίες ώρες τα διαδραματισθέντα της «δογματικής αποβολής» μου απο την ηγεσία του κόμματος μου, του ΑΚΕΛ.

Δυστυχώς, η πολύχρονη προσφορά τόσο της οικογένειας μου όσο και εμένα προσωπικά, παραγράφηκαν με το έτσι θέλω από κάποιους, οι οποίοι θεωρώ είναι προσωρινοί και όχι εκφραστές του λαού της αριστεράς.


Αναφορικά με τα πρόσφατα σχόλια του τέως Επαρχιακού Γραμματέα του ΑΚΕΛ Πάφου, οφείλω να ξεκαθαρίσω τα πιο κάτω:

  • Τα όσα αναφέρονται είναι αναληθή και δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.
  • Το μοναδικό τηλεφώνημα που είχα λάβει για το συγκεκριμένο θέμα, ήταν από ανώτατο στέλεχος της ηγεσίας του κόμματος και είχε εκβιαστικό και εκφοβιστικό χαρακτήρα.
  • Τα μηνύματα που παραθέτει είναι παραπλανητικά αφού ακολούθησαν τηλεφωνικές συνομιλίες για άλλα θέματα (οργανωτικής φύσεως).
  • Ότιδήποτε αναφέρεται στα σχόλια περι μη ορθής συμπεριφοράς μου στην ΚΟΒ της Χλώρακας είναι ένα μεγάλο ψεύδος και παραπέμπει σε παραπλάνηση.
  • Αντίθετα, δεν ερωτήθηκε ποτέ η ΚΟΒ της Χλώρακας για την απόφαση της αποβολή μου, πράγμα, καταστατικά, ηθικά και δεοντολογικά αναγκαίο για τέτοια απόφαση.

Η μοναδική περίπτωση που υπήρξε πραγματική αντιπαράθεση ήταν σε μία απο τις συνεδρίες της Ε.Ε όταν μαζί με αλλους συντρόφους άσκησα κριτική, για την μεγάλη υποχωρητικότητα της Ηγεσίας του ΑΚΕΛ στο Κυπριακό. Μάλιστα επέκρινα την μεγάλη ταύτηση των θέσεων του ΑΚΕΛ με τον ΔΗΣΥ αλλά και την έλλειψη αντιπολιτευτικής διάθεσης της ηγεσίας του ΑΚΕΛ.

Αν ο τέως Επ. Γραμματέας μιλά για αυτή την αντιπαράθεση τότε ΝΑΙ. Δεν πρόκειται σαν αριστερός αυτού του τόπου, να αποδεχτώ λύση που να διαλύει την Κυπριακή Δημοκρατία και να ανοίγει τις πόρτες στον Τούρκο κατακτητή για ολική διάλυση της νήσου μας. Αν η επιλογή υποψηφίων τύπου Σπανού ή τύπου Μαλά παραπέμπει σε λύση για χάριν της λύσης τότε ΔΙΑΦΩΝΩ κάθετα.

Υποπτεύομαι όμως ότι οι πραγματικοί λόγοι της αποβολής μου είναι οι θέσεις μου στο Κυπριακό, οι οποίες είναι και οι Συνεδριακές θέσεις του κόμματος. Τα άλλα που αφορούν την στήριξη του ιστορικού στελέχους της αριστεράς Νίκου Κατσουρίδη σε αναφορά μου στο facebook είναι η αφορμή.

Μάριος Νεοφύτου
15.09.2017