Μάχη για τη ζωή, μάχη κατά των ναρκωτικών!

Μάχη για τη ζωή, μάχη κατά των ναρκωτικών!

Τα ναρκωτικά είναι στις μέρες μας μια σύγχρονη Λερναία Ύδρα όπου τα θύματα της αυξάνονται χρόνο με τον χρόνο με γεωμετρική πρόοδο και το μοιρολόι της μάνας αποτελεί καθημερινό φαινόμενο.

Σύμφωνα με την επίσημη έκθεση του ΟΗΕ 436.000.000 άνθρωποι σε όλο τον πλανήτη είναι χρήστες ναρκωτικών ουσιών ! Οι αριθμοί είναι αμείλικτοι και καταδεικνύουν τη σοβαρότητα του προβλήματος. Αν επιπλέον προσθέσουμε ότι το εμπόριο ναρκωτικών είναι το δεύτερο πιο επικερδές, μετά το εμπόριο όπλων, με ετήσιο τζίρο 600 δις ευρώ περίπου, αντιλαμβανόμαστε πως έχουμε να αντιμετωπίσουμε μια σύγχρονη Λερναία Ύδρα, της οποίας τα πλοκάμια έχουν εξαπλωθεί σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης και η οποία θησαυρίζει βρίσκοντας καθημερινά καινούργιους πελάτες, σπέρνοντας τον θάνατο με χαρακτηριστική ευκολία.


Θεωρούμε ότι είναι αδιανόητο η Πάφος να μην διαθέτει κέντρο απεξάρτησης από τα ναρκωτικά απ’ την στιγμή που το πρόβλημα έχει πάρει ανησυχητικές διαστάσεις. Κάνουμε έκκληση προς τους εκάστοτε κυβερνώντες όπως δουν το θέμα άμεσα γιατί η μάστιγα των ναρκωτικών είναι ένα από τα κυριότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η σύγχρονη κοινωνία στην οποία ζούμε.

Η ΤΟΛΜΗ Πάφου είναι το καλύτερο παράδειγμα τόλμης και αυταπάρνησης στον τομέα των εξαρτήσεων. Εκεί όπου οι εξαρτημένοι και οι συγγενείς τους είναι και παραμένουν αβοήθητοι και εγκαταλειμμένοι από το κράτος εθελοντές της τιμής να θέτουν πάνω από το προσωπικό τους συμφέρον το κοινό και να συνεχίζουν παρόλο τον πόλεμο και τις διακρίσεις να προσφέρουν βοήθεια και στήριξη σε όλους όσους έχουν ανάγκη να απεξαρτηθούν και να ξεκινήσουν μια νέα ζωή.

Ο Δήμος Πάφου και η Επιτροπή Αθλητισμού και Νεολαίας πρωτοστατούν σε κάθε προσπάθεια κατά των ναρκωτικών και προσπαθούν να περάσουν το μήνυμα σε όλους μας ότι η ‘ζωή είναι ωραία χωρίς εξαρτήσεις’ γιατί τα περισσότερα θύματα είναι νέοι και αν αναλογιστεί κανείς την απώλεια τόσων νέων ανθρώπων είναι σαν ψαλίδισμα των προσδοκιών αυτού του τόπου, είναι λες και ακρωτηριάζουμε το μέλλον της κοινωνίας μας γιατί κάθε νέος άνθρωπος που χάνεται, χάνεται μαζί και μια ελπίδα αυτού του τόπου…

Πολλά Κέντρα Πρόληψης σε όλη την Κύπρο έχουν ήδη πραγματοποιήσει διάφορες δράσεις και εκδηλώσεις με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κατά των ναρκωτικών.

Την Κυριακή (19/04/2015 η ώρα 12.00 μμ στην Πλατεία Κάστρου) το Ανοικτό θεραπευτικό Κέντρο Εξαρτημένων Ατόμων (Η ΤΟΜΗ ΠΑΦΟΥ), σε συνεργασία με το Δήμου Πάφου διοργανώνει την δική της εκδήλωση που θα έχει στόχο την οικονομική ενίσχυση του Σωματείου. Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει χαιρετισμούς, τερματισμό πορείας μοτοσικλετιστών και ποδηλατών και επίδειξη από το σύλλογο TAEKWONDO Ζυμπουλάκη.

Τέτοιου είδους εκδηλώσεις με μεγάλη συμμετοχή αποτελούν εξαιρετική ευκαιρία για να μεταδοθούν στους νέους μας τα ορθά μηνύματα.

Η Επιτροπή Αθλητισμού και Νεολαίας είναι ευαισθητοποιημένη με το γεγονός αυτό, όπως και με κάθε τι που προβληματίζει την νεολαία της πόλης μας αλλά και την νεολαία ευρύτερα. Σαν επιτροπή θα συνεχίσει τις προσπάθειες της κατά των ναρκωτικών και με άλλου είδους εκδηλώσεις όπως τη διοργάνωση ημερίδων ενημέρωσης για τις συνέπειες των ναρκωτικών, ενημερωτικές διαλέξεις σε σχολεία της πόλης μας και επίσης θα συνεχίσει να συμμετέχει στις εκδηλώσεις που διοργανώνουν άλλοι φορείς όπως ο Σύνδεσμος Καταπολέμησης Ναρκωτικών, η “ΤΟΛΜΗ” και άλλες.

Χ.Σαββίδης
Επικεφαλης Δημοτικής Ομάδας ΔΗΚΟ
Πρόεδρος Επιτροπής Αθλητισμού και Νεολαίας