Μέλη κυκλώματος διαρρήξεων και κλοπών εξάρθρωσε η Αστυνομία Πάφου

Μέλη κυκλώματος διαρρήξεων και κλοπών εξάρθρωσε η Αστυνομία Πάφου

Μέλη κυκλώματος που ασχολούνταν με τη διάπραξη σοβαρών υποθέσεων διαρρήξεων και κλοπών φαίνεται να εξάρθρωσε η Αστυνομία Πάφου, μετά τον εντοπισμό δύο προσώπων, ηλικίας 29 και 43 ετών, στην κατοχή των οποίων ανευρέθηκαν μεγάλη ποσότητα κλοπιμαίων, διαρρηκτικά εργαλεία αλλά και οπλισμός, σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πάφου Νίκο Τσαπή.

Ο κ. Τσαπής, σε δηλώσεις του, ανέφερε πως το Τμήμα Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων Πάφου αξιολογώντας πληροφορίες που εξασφάλισε σήμερα το πρωί διενεργήθηκε μια συντονισμένη επιχείρηση σε οικίες και σε υποστατικά στην Πάφο σε σχέση με υποθέσεις διαρρήξεων.


Σε μια περίπτωση, είπε, όταν μέλη του ΤΑΕ με τον επικεφαλής του κλιμακίου διαρρήξεων Κόκο Κλεάνθους βρίσκονταν σε συγκεκριμένο διαμέρισμα στην Κάτω Πάφο για έρευνα, εκείνη τη στιγμή επέστρεφε ένας από τους δύο ενοίκους του διαμερίσματος ηλικίας 29 χρόνων.

Μόλις ο 29χρονος αντιλήφθηκε την παρουσία της Αστυνομίας στο διαμέρισμα του, προσπάθησε να διαφύγει και στην προσπάθεια του αυτή ο 29χρονος επιτέθηκε και χτύπησε έναν αστυνομικό με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει.

Παρόλα αυτά, πρόσθεσε ο κ. Τσαπής, έγινε κατορθωτή η σύλληψη του 29χρονου στο κλιμακοστάσιο της πολυκατοικίας και σε έρευνα που ακολούθησε βρέθηκε στην κατοχή του μια τσάντα που περιείχε διαρρηκτικά εργαλεία, γάντια και μια κουκούλα.

Στη συνέχεια στην έρευνα που έγινε στο διαμέρισμα του 29χρονου, ο οποίος διέμενε με ακόμη έναν 43χρονο, βρέθηκε οπλισμός, και συγκεκριμένα ένα πυροβόλο όπλο τύπου G 3 το οποίο κλάπηκε μετά από διάρρηξη που έγινε το Δεκέμβριο του 2014 από κατοικία στην Πάφο, ένα αυτόματο όπλο τύπου καλασνίκωφ έμφορτο με το γεμιστήρα του, ένα πιστόλι με το γεμιστήρα του και μεγάλος αριθμός σφαιρών που σχετίζονται με τα τρία όπλα.

Η Αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη του 29χρονου και του 43χρονου οι οποίοι ανακρινόμενοι προέβαλαν κάποιους ισχυρισμούς.

Σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πάφου, με την ανεύρεση του οπλισμού προφανώς η Αστυνομία απέτρεψε τη διάπραξη σοβαρών εγκληματικών ενεργειών που προγραμματίζονταν στο μέλλον και επιπλέον θα γίνουν -όπως είπε- οι απαιτούμενες επιστημονικές εξετάσεις για να διαπιστωθεί κατά πόσο ο οπλισμός συνδέεται με οποιαδήποτε εγκληματική ενέργεια.

Η Αστυνομία εκτιμά ότι οι δύο συλληφθέντες αποτελούν μέλη κυκλώματος που ασχολούνταν με τη διάπραξη σοβαρών υποθέσεων διαρρήξεων αφού μέχρι στιγμής η περιουσία που βρέθηκε στο διαμέρισμα τους εμπλέκεται με αρκετές υποθέσεις διαρρήξεων.

Πληροφορίες αναφέρουν πως μέχρι στιγμής ο 29χρονος και ο 43χρονος παραδέχτηκαν 5 διαρρήξεις και κλοπές.

Αύριο αναμένεται να προσαχθούν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου για έκδοση διατάγματος προσωποκράτησης.

(ΚΥΠΕ/ΚΠ/ΜΜ)