Μήνυμα αντίστασης στις επιβουλές των ξένων δυνάμεων έστειλε από την Πάφο ο Γ. Ομήρου

Μήνυμα αντίστασης στις επιβουλές των ξένων δυνάμεων έστειλε από την Πάφο ο Γ. Ομήρου

Μήνυμα αντίστασης έστειλε από την Πάφο ο Πρόεδρος της Βουλής


των Αντιπροσώπων και Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Γιαννάκης Ομήρου. Ο κ Ομήρου σε δηλώσεις του μετά το πέρας του εθνικού μνημοσύνου και των αποκαλυπτηρίων του αγωνιστή της Αντίστασης Λοχία Ανδρέα ( Άντη) Παπαδόπουλου ανέφερε πως όπως αντισταθήκαμε το 1967 , όπως  αντισταθήκαμε στην ελλαδική χούντα και στο πραξικόπημα ,όπως αντισταθήκαμε στην τουρκική  εισβολή και στο σχέδιο Ανάν το 2004  έτσι θα  αντισταθούμε και σήμερα .

Είναι για αυτό  συνέχισε, που πρέπει να δώσουμε το μήνυμα ότι « ας βγάλουν από τον νου τους ότι θα μας επιβάλουν λύση ελλειμματική άδικη και ετεροβαρή με νέου τύπου σχέδια Ανάν αξιοποιώντας την οικονομική κρίση».

Σήμερα  πρόσθεσε ο κ Ομήρου, που αντιμετωπίζουμε πέραν της συνεχιζόμενης τουρκικής κατοχής και τις απειλές για μόνιμη υποθήκευση της οικονομικής και κατ΄ επέκταση της κρατικής μας κυριαρχίας, από τρόικες και μνημόνια και δανειακές συμβάσεις,  θα πρέπει, συνέχισε,  να προειδοποιήσουμε για τους  μεγάλους κινδύνους για το εθνικό μας θέμα.

Μόνιμος στόχος τους είπε, είναι το εθνικό μας θέμα, προσθέτοντας πως τρίτοι είναι προφανές ότι ετοιμάζονται δήθεν να αναλάβουν πρωτοβουλίες, δήθεν να ωθήσουν προς λύση του κυπριακού προβλήματος εκμεταλλευόμενοι την δεινή οικονομική θέση της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ο κ Ομήρου αναφέρθηκε στην αποφράδα και μαύρη ημερομηνία  της 21ης Απριλίου του 1967 απ’ όπου  ουσιαστικά ξεκίνησαν τα δεινά της Κύπρου.  Η δικτατορία στην Ελλάδα είπε,  εγκαθιδρύθηκε με αποκλειστικό σκοπό την προδοσία της Κύπρου και τον πλήρη έλεγχο της Κυπριακής Δημοκρατίας και ευρύτερα της περιοχής της Ανατολικής Μεσογείου από την Τουρκία .

 Αμεσος διορισμός συμβουλίου στην Τράπεζα Κύπρου

Τον άμεσο διορισμό συμβουλίου στην Τράπεζα Κύπρου αξίωσε ο κ. Ομήρου . Διερωτήθηκε μάλιστα αν ο λόγος για τον οποίο δεν προχώρησαν οι διαδικασίες εξυγίανσης είναι  για να παραμένει αυτό το θολό τοπίο για ολόκληρες εβδομάδες .

Εδώ και τώρα  πρόσθεσε « πρέπει να διοριστεί διοικητικό συμβούλιο στην τράπεζα Κύπρου για να σωθεί η τράπεζα Κύπρου»  . Αυτός ήταν είπε,  ο στόχος των νομοθεσιών που νομοθετήθηκαν από την Βουλή,  αυτός ήταν υποτίθεται ο στόχος υλοποίησης αυτών των νομοθεσιών και έκδοσης των σχετικών διαταγμάτων.

ΚΥΠΕ/ΚΠ/