Μία σύλληψη στην Πάφο για διάρρηξη διαμερίσματος

Μία σύλληψη στην Πάφο για διάρρηξη διαμερίσματος

Στην σύλληψη ενός προσώπου, ηλικίας 24 ετών Ρουμανικής καταγωγής, προχώρησε σήμερα η αστυνομία, για υπόθεση συνομωσίας προς διάπραξη κακουργήματος, και διάρρηξη κτιρίου με σκοπό τη διάρρηξη κατοικίας .


Ιδιοκτήτης πολυκατοικίας στην Πάφο, παρατήρησε 3 ύποπτα πρόσωπα να εξέρχονται από την πολυκατοικία του. Αμέσως ηγέρθησαν υποψίες ότι επρόκειτο για διαρρήκτες. Μόλις τα 3 πρόσωπα αντιλήφθηκαν τον ιδιοκτήτη της πολυκατοικίας τράπηκαν σε φυγή κρατώντας στα χέρια τους μια μαύρη τσάντα.

Ο ιδιοκτήτης της πολυκατοικίας τους καταδίωξε και με τη βοήθεια πολιτών, κατάφερε να ακινητοποίηση τον έναν και των τριών προσώπων και στην συνέχεια ειδοποίησε την αστυνομία.

Σύμφωνα με έρευνες που διεξήγαγε η αστυνομία πρόκειται για 24χρονο , Ρουμανικής καταγωγής, που διαμένει στη Λευκωσία. Στην κατοχή του 24χρονου η αστυνομία εντόπισε και τη μαύρα τσάντα η οποία όπως διαφάνηκε περιείχε διαρρηκτικά εργαλεία ανάμεσα στα οποία 2 ζεύγη γάντια, ηλεκτρικό κατσαβίδι, εκκενωτή ηλεκτρικής ενέργειας και ένα τηλέφωνο. Ο 24χρονος παραδέχτηκε πως προσήλθε στην πολυκατοικία με άλλα 2 πρόσωπα, επίσης από την Ρουμανία, τους οποίους μάλιστα κατονόμασε με σκοπό την διάρρηξη.

Ο ίδιος ανέφερε επίσης στην αστυνομία, ανακρινόμενος πως ήταν φύλακας ενώ οι δύο άλλοι συμπατριώτες του, προχώρησαν στην διάρρηξη διαμερίσματος της εν λόγω πολυκατοικίας.

Από έρευνες που προχώρησε η αστυνομία διαπιστώθηκε πως όντως οι δράστες διέρρηξαν ένα εκ των διαμερισμάτων της πολυκατοικίας, ο ιδιοκτήτης του οποίου απουσίαζε στο εξωτερικό και θα επέστρεφε στις 4 Ιουλίου.

Οι δράστες σύμφωνα με την αστυνομία, πέτυχαν είσοδο- έξοδο παραβιάζοντας την κλειδαριά της κεντρικής εισόδου, του διαμερίσματος.

Σύμφωνα με τον συλληφθέντα από το διαμέρισμα κλάπηκε κάποια περιουσία την οποία έχουν στην κατοχή τους τα άλλα δύο πρόσωπα που κατάφεραν να διαφύγουν. Εναντίον των δύο προσώπων εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης και καταζητούνται.

ΚΥΠΕ/ΚΠ/