Μαζική κάθοδος υπουργών στην Πάφο – Κίβδηλο, ανειλικρινές και υποκριτικό το ενδιαφέρον τους

Μαζική κάθοδος υπουργών στην Πάφο – Κίβδηλο, ανειλικρινές και υποκριτικό το ενδιαφέρον τους

Όσες επισκέψεις πραγματοποίησαν οι υπουργοί της κυβέρνησης Αναστασιάδη – ΔΗΣΥ τον τελευταίο μήνα στην Πάφο -συνοδευόμενοι πάντα από τον Αβέρωφ Νεοφύτου και τους υποψήφιους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος- δεν τις πραγματοποίησαν την τελευταία πενταετία. Ήλθαν στην Πάφο τόσες φορές όσες δεν ήλθαν ολόκληρη την πενταετία.

Αυτό τι δείχνει; Δείχνει πρώτ’ απ’ όλα ότι το ενδιαφέρον τους είναι κίβδηλο, ανειλικρινές και υποκριτικό. Ο κόσμος της Πάφου, όπως και όλος ο κυπριακός λαός, έχει κριτήριο. Ξέρει να μετρά και να αξιολογεί τον κάθε πολιτικό, τη κάθε πολιτική δύναμη. Και πάνω από όλα ο κόσμος ξέρει να εκτιμά τη συνέπεια, τη συνέχεα και την αποτελεσματικότητα.


Ως εκ τούτου και αντιστρόφως, ο κόσμος απαξιώνει την ασυνέπεια την ασυνέχεια και την αναποτελεσματικότητα. Και αυτός υπήρξε ο ΔΗΣΥ ως κοινοβουλευτική δύναμη, ιδιαίτερα για την εκλογική περιφέρεια της Πάφου όλο αυτό το διάστημα. Υπήρξε μια δύναμη ανειλικρινής, αδιάφορη και αναποτελεσματική. Το μόνο που πέτυχαν οι κυβερνώντες, ως εκτελεστική αλλά και ως κοινοβουλευτική εξουσία, είναι να υπογραφούν άρον άρον στο παρά πέντε των εκλογών κάποια συμβόλαια για διάφορα έργα προκειμένου να κοκορεύονται στους Παφίτες αλλά και όλους τους πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας ότι παράγουν έργο και προωθούν την ανάπτυξη.

Με φιλοφρονητικές, επικοινωνιακές και προεκλογικές επισκέψεις υπουργών δεν προωθούνται έργα, δεν παράγεται έργο και δεν υλοποιούνται υποσχέσεις. Πού είναι τα λύκεια και τα γυμνάσια που υπολείπεται η Πάφος; Πού είναι η τεχνική και η ξενοδοχειακή σχολή που υπολείπεται η Πάφος; Πού είναι μια πανεπιστημιακή σχολή δημόσιου πανεπιστήμιου, όπως μας υπόσχονται εδώ και τόσα χρόνια;

Η μαζική κάθοδος υπουργών της κυβέρνησης Αναστασιάδη – ΔΗΣΥ στην Πάφο μόνο ένα πράγμα δηλώνει, ότι βρίσκεται σε εξέλιξη ένα όργιο υποσχεσιολογίας και ρουσφετολογίας. Ο κατά τα άλλα εκσυγχρονιστής ΔΗΣΥ επιδιώκει να επιπλεύσει εκλογικά χρησιμοποιώντας παλαιοκομματικές μεθόδους αλλοτινών εποχών. Δεν τους έμεινε άλλο όπλο. Διότι απώλεσαν προ πολλού την όποια έξωθεν καλή μαρτυρία διαθέταν. Επίκειται η ώρα που η κάθε πολιτική δύναμη θα λάβει αυτό που της αρμόζει. Εμείς ως ΑΚΕΛ Αριστερά Νέες Δυνάμεις έχουμε την ακλόνητη πεποίθηση και την αισιοδοξία ότι ο λαός θα ανταμείψει τη συνέπεια, τους αγώνες και την προσπάθεια που καταβάλλουμε. Ο κυβερνών ΔΗΣΥ πρέπει να λάβει αυτό που του αξίζει για την ασυνέπεια, την αφερεγγυότητα και το όργιο της ημετεροκρατίας, της αναξιοκρατίας και της διαφθοράς που βασιλεύει επί των ημερών του.

Της Μαρίας Παπαλαζάρου Φράγκου
Υποψήφια βουλευτής του ΑΚΕΛ Αριστερά Νέες Δυνάμεις στην Πάφο