Μαθητές από την Πάφο βραβεύτηκαν στον 6ο Διαγωνισμό Δημιουργικής Γραφής

Μαθητές από την Πάφο βραβεύτηκαν στον 6ο Διαγωνισμό Δημιουργικής Γραφής

Απονεμήθηκαν τα βραβεία στους μαθητές και στις μαθήτριες που διακρίθηκαν στον 6ο Διαγωνισμό Δημιουργικής Γραφής για το 2018 που είχε ως θέμα : «220 χρόνια από τη γέννηση του Διονύσιου Σολωμού» και ήταν αφιερωμένος στη μνήμη του νεοελληνιστή Μίμη Σουλιώτη.

Ανακοίνωση από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού αναφέρει ότι στην κατηγορία μαθητών γυμνασίων 1ο Βραβείο απονεμήθηκε στην Πουλιάου Νάγια, από το Γυμνάσιο Ζακακίου, Λεμεσός, το 2ο Βραβείο στον Μιλτιάδους Νικόλας από το Γυμνάσιο Αγίου Στυλιανού, Λευκωσία και το 3ο Βραβείο η Σάββα Θέα από το Γυμνάσιο Πόλεως Χρυσοχούς, Πάφος.


Στην κατηγορία μαθητών λυκείου 1ο Βραβείο απέσπασε η Σωκράτους Ελένη του Λυκείου, Ελληνική Σχολή Πασκάλ, Λευκωσία, το 2ο Βραβείο η Σάββα Φερενίκη από το Λύκειο Αγίας Φυλάξεως, Λεμεσός και το 3ο Βραβείο η Γεωργίου Ιωάννα από το Λύκειο Κύκκου Πάφου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η εκδήλωση  πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του  Λυκείου Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ΄– Δασούπολης και σε αυτήν απηύθυνε χαιρετισμό ο  Διευθυντής Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης, Κυπριανός Λούη ενώ ο διδάκτορας Νεοελληνικής Φιλολογίας, Ανδρέας Αντζουλής, μίλησε για το έργο του Διονυσίου Σολωμού ποιήματα του οποίου διάβασε ο ποιητής Κώστας Βασιλείου.

Ακολούθησε καλλιτεχνικό πρόγραμμα από το Μουσικό Σχήμα του Λυκείου Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ΄ και έπειτα έγινε η απονομή των Βραβείων Δημιουργικής Γραφής.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την απαγγελία των βραβευμένων ποιημάτων από τους μαθητές και τις μαθήτριες που διακρίθηκαν.

Στον διαγωνισμό συμμετείχαν 64 μαθητές και μαθήτριες από Γυμνάσια και Λύκεια Δημόσιας και Ιδιωτικής Εκπαίδευσης από όλη την Κύπρο.

Πηγή: ΚΥΠΕ