Μαθητές πήγαν με… το αυτοκίνητο τους σχολείο!

Μαθητές πήγαν με… το αυτοκίνητο τους σχολείο!

Ούτε ένα, ούτε δύο, αλλά τέσσερις ανήλικους εντόπισε η Αστυνομία στην Πόλη Χρυσοχούς να πηγαίνουν στο σχολείο τους οδηγώντας αυτοκίνητα. Η σοβαρή αυτή υπόθεση προέκυψε χθες, κατά τη διάρκεια μεγάλης επιχείρησης της Τροχαίας για πάταξη παρανομιών σχετικά με τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας.

Οι δύο από τους νεαρούς ήταν μάλιστα εντελώς «παράνομοι», αφού δεν είχαν καν το δικαίωμα για έκδοση μαθητικής άδειας. Παρόλα αυτά, οδηγούσαν τα αυτοκίνητα εντός της κατοικημένης περιοχής, χωρίς να τύχουν αποτρεπτικών μέτρων από τους οικείους τους.


Οι άλλοι δύο που εντοπίστηκαν και καταγγέλθηκαν από την Αστυνομία, ήταν σε ηλικία που δικαιούντο και κατείχαν μαθητική άδεια, ωστόσο οδηγούσαν και αυτοί τα οχήματα τους χωρίς να συνοδεύονται από ενήλικο οδηγό, όπως προνοεί η νομοθεσία.

Οι τέσσερις αυτές περιπτώσεις δεν ήταν και οι μόνες παρανομίες που εντοπίστηκαν κατά τη διάρκεια της εκστρατείας. Συνολικά 26 καταγγελίες προέκυψαν κατά οδηγών της Πόλης Χρυσοχούς και της ευρύτερης περιοχής, που αφορούσαν σε όλων των ειδών τις τροχαίες παραβάσεις, από υπερβολική ταχύτητα, μέχρι μη χρήση ζώνης ασφαλείας, χρήση κινητού κατά την οδήγηση και άλλα.

Πηγή: Φιλελεύθερος