Μείωση απολαβών 10% σε όσους… ασθενούν συχνά

Μείωση απολαβών 10% σε όσους… ασθενούν συχνά

Παρά τις προ ενός έτους περίπου έντονες αντιδράσεις στην αποκάλυψη των σχεδιασμών τοπικών αρχών της Πάφου για αποκοπές σε υπαλλήλους τους, που εμφανίζουν μεγάλη συχνότητα στην προσκόμιση πιστοποιητικών ασθενείας, όπως αποκαλύπτει σήμερα ο «Φ» -εξαιτίας ακριβώς των διαστάσεων που εξακολουθεί να έχει σε κάποιες τοπικές αρχές η χρήση των πιστοποιητικών αυτών- δραστικές λύσεις επιχειρούν να επαναθέσουν στο τραπέζι κάποιες δημοτικές και κοινοτικές αρχές της επαρχίας Πάφου.

Οι εν λόγω τοπικές αρχές μελετούν, ειδικότερα, την εφαρμογή ενός μζόμενους που έχουν κατ’ επανάληψη δηλώσει αδυναμία εργασίας λόγω ασθένειας, θα εφαρμόζεται μείωση των απολαβών τους κατά 10%, ενώ παράλληλα θα δημιουργηθεί και ειδικό τμήμα σε υπηρεσίες όπως η καθαριότητα ή το πράσινο, προκειμένου να μεταφερθούν σε αυτό για να εκτελούν ελαφρότερες εργασίες.


Το θέμα, σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, προέκυψε μετά από παραστάσεις εργαζομένων σε υπηρεσίες καθαριότητας ενός δήμου και κάποιων κοινοτικών συμβουλίων που διαμαρτύρονταν ότι ενώ οι ίδιοι εκτελούν απρόσκοπτα τα καθήκοντά τους, επιφορτίζονται και με καθήκοντα άλλων ατόμων, τα οποία συχνά παρουσιάζουν άδειες ασθενείας.

Οι συγκεκριμένες αρχές, μελετούν πλέον τη δημιουργία ενός τμήματος «ελαφράς εργασίας» στον τομέα της καθαριότητας, στο οποίο θα μεταφερθούν όσοι εργαζόμενοι παρατηρήθηκε ότι συστηματικά δηλώνουν αδυναμία εργασίας στην αποκομιδή των σκυβάλων. Στο τμήμα αυτό, θα υπάρχει μια μείωση της τάξης του 10% στις απολαβές, προκειμένου να αποκατασταθεί η αδικία, όπως θεωρούν, που υφίστανται όσοι εργάζονται επιφορτισμένοι και με επιπρόσθετο όγκο εργασίας λόγω των πολλών αδειών ασθενείας.

Οι αποκαλυπτικές πληροφορίες του «Φ» αναφέρουν ότι το θέμα αυτό θα προωθηθεί αφού πρώτα συζητηθεί με τις συντεχνίες, προκειμένου να αποφευχθούν εργασιακές αναταραχές και δυσλειτουργίες, αφού το όλο πρόβλημα τίθεται στο τραπέζι και από πλευράς μελών των συντεχνιών που είναι δυσαρεστημένα από τη στάση κάποιων συναδέλφων τους.

Πηγή: Φιλελεύθερος