Μεγάλη η συμμετοχή στον σημερινό Μαραθώνιο

Μεγάλη η συμμετοχή στον σημερινό Μαραθώνιο

Ως μια από τις κορυφαίες σε επίπεδο συμμετοχής και σε διαφήμιση της Κύπρου διεθνώς εκδηλώσεις, χαρακτήρισε τον διεθνή μαραθώνιο αγώνα Logicom Cyprus Marathon, που διεξάγεται σήμερα στην Πάφο ο Διευθυντής της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Πάφου, Νάσος Χατζηγεωργίου.

Ο κ. Χατζηγεωργίου τόνισε ότι ειδικά η φετινή οργάνωση μπορεί να χαρακτηρισθεί ως «μέγα γεγονός» για την Κύπρο, αφού πέραν των 1900 αθλητών από 35 χώρες βρίσκονται στην Πάφο για τον αγώνα τις μέρες αυτές.


«Ο αγώνας Logicom Cyprus Marathon δίνει την ευκαιρία στην Πάφο», τόνισε, «να ανέλθει ακόμη περισσότερο στους προορισμούς επιπέδου για τον αθλητικό τουρισμό σε όλη την Ευρώπη, ενώ τα οικονομικά οφέλη για την επαρχία από την διοργάνωση θα είναι πολύ σημαντικά».

Από την πλευρά του ο δημοτικός σύμβουλος και πρόεδρος της Επιτροπής Αθλητισμού του Δήμου Πάφου, Εύρος Λοιζίδης, τόνισε ότι ο μαραθώνιος που έχει καταστεί θεσμός για την Κύπρο, θα αντιμετωπισθεί και φέτος από τη δημοτική αρχή με κάθε σοβαρότητα ώστε η επιτυχία του να έχει ξανά θετικό αντίκτυπο για την εικόνα της Πάφου διεθνώς και για την καθιέρωση της ως τουριστικός προορισμός αθλητικής εξειδίκευσης.

«Προσκαλούμε όλο το κόσμο της Πάφου και της Κύπρου», τόνισε, «να απολαύσει τον αγώνα, είτε συμμετέχοντας είτε παρακολουθώντας και διαβεβαιώνω για μια ακόμη φορά ότι ο Δήμος Πάφου θα κάνει ότι είναι δυνατό για την επιτυχή διεκπεραίωση του».

Ο Διευθυντής του αγώνα, Σταύρος Κακουρίδης, εξέφρασε την πλήρη ικανοποίηση του για την προεργασία που έχει επιτελεστεί και για τις φετινές συμμετοχές και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι το 2018 θα σπάσει και το φράγμα των 2000 συμμετοχών. Για φέτος, τόνισε, οι επιδόσεις με τις οποίες έρχονται στην Πάφο οι κορυφαίοι δρομείς, μας δημιουργούν την βεβαιότητα ότι το ρεκόρ που έχει καταγραφεί στους προηγούμενους μαραθώνιους από πλευράς χρόνου νικητή, θα σπάσει σήμερα.

Εκ μέρους του κύριου χορηγού του αγώνα, της εταιρείας Logicom, ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της, Βαρνάβας Ειρήναρχος, επεσήμανε ότι η εταιρεία μετέχει και φέτος στον μαραθώνιο με μια πολυπληθή ομάδα από όλες τις χώρες στις οποίες δραστηριοποιείται.

Η διοργάνωση, ενσωματώνει τέσσερις διαφορετικές αποστάσεις: Τον Μαραθώνιο αγώνα των 42195 μέτρων, τον Ημιμαραθώνιο, τον αγώνα δρόμου 10 χιλιομέτρων και τον οικογενειακό δρόμο των 5 χιλιομέτρων.

Ο Μαραθώνιος εκκίνησε στις 7.30πμ από την Πέτρα του Ρωμιού, ενώ οι άλλες τρεις διαδρομές θα ξεκινήσουν μια ώρα αργότερα από την πλατεία του Κάστρου στην Κάτω Πάφο. Όλοι οι τερματισμό θα γίνουν στην πλατεία του Κάστρου.

Πηγή: Φιλελεύθερος/Ντόρα Χριστοδούλου