Μεγάλο διπλό για την ομαδάρα της Πάφου (VIDEOS)

Μεγάλο διπλό για την ομαδάρα της Πάφου (VIDEOS)

Με τον καλύτερο τρόπο ξεκίνησε η Πάφος FC τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις στο νέο ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα.

Οι Παφίτες στην πρεμιέρα του μαραθωνίου, επικράτησαν την Παρασκευή (23/8) με 2-1 της Νέας Σαλαμίνας στο «Αμμόχωστος», υπό το βλέμμα του προέδρου της ΚΟΠ, Γιώργου Κούμα, κάνοντας έτσι ποδαρικό με το δεξί στο νέο πρωτάθλημα.


Τα τέρματα της παφιακής ομάδας τα πέτυχαν οι Μπεριγκό (44′) και Νέμετς (90′) στο φινάλε κάθε ημιχρόνου, ενώ για τους ερυθρόλευκους που παρουσίασαν πολλά κενά στην άμυνα τους μείωσε ο Κίνγκσλεϊ στο 85ο λεπτό με εξαιρετική προσπάθεια.

H εξέλιξη της αναμέτρησης: Με συνεχές πρέσινγκ σε όλο το γήπεδο από τα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού, με πάθος για τη νίκη οι δύο ομάδες δεν άργησαν να δείξουν από νωρίς τις επιθετικές τους διαθέσεις.

Προτού καν συμπληρωθεί το πρώτο δεκάλεπτο οι ερυθρόλευκοι απείλησαν για πρώτη φορά, με την κεφαλιά του Κίνγκσλεϊ να φεύγει δίπλα από το κάθετο δοκάρι της εστίας του Ρούντκο. Στον αντίποδα, η παφιακή ομάδα φρόντισε να παρουσιαστεί το ίδιο επικίνδυνη αλλά φάνηκε εξίσου άτυχη όταν στο ενδέκατο λεπτό το δυνατό σουτ του Μπεριγκό σταμάτησε στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Βεσελόφσκι.

Έξι λεπτά αργότερα, εξελίχθηκε η πιο αμφισβητούμενη μέχρι εκείνη τη στιγμή φάση του παιχνιδιού, όταν οι Παφίτες ζήτησαν πέναλτι σε πτώση του Μπεριγκό μέσα στην περιοχή μετά από παρέμβαση του Τσαμπούρη. Παρά τις φωνές διαμαρτυρίας, ο διαιτητής Κυριάκος Χριστοδούλου που βρισκόταν σε κοντινή απόσταση απέφυγε να στείλει την Πάφος FC στην άσπρη βούλα τιμωρώντας μάλιστα τον Γάλλο επιθετικό με κίτρινη κάρτα για θέατρο.

Με τη συμπλήρωση μισής ώρας παιχνιδιού οι φωνές διαμαρτυρίας μεταφέρθηκαν στην αντίπερα όχθη μιας και ήταν η σειρά της Νέας Σαλαμίνας να ζητήσει πέναλτι όταν σε γύρισμα του Ελουντού από τα δεξιά, η μπάλα βρήκε στο ανοικτό χέρι του Φιλιώτη. Ώστόσο και σε αυτή την περίπτωση ο διαιτητής απέφυγε να υποδείξει την παράβαση.

Η ομάδα του Σάββα Πουρσαϊτίδη συνέχισε να στέκεται εξαιρετικά στον αγωνιστικό χώρο, προσπαθώντας να παραβιάσει την εστία της Πάφος FC, η οποία ανακουφίστηκε όταν στο 42ο λεπτό ο βοηθός διαιτητής ακύρωσε ορθά ως οφσάιντ το τέρμα του Ελουντού.

Λίγο πριν την εκπνοή του ημιχρόνου όμως το παιχνίδι πήρε «φωτιά», καθώς έγινε το 1-0 για τους Παφίτες, με τον ξεχασμένο Μπεριγκό να λύνει τον «γόρδιο δεσμό», σκοράροντας από κοντινή απόσταση μετά από γύρισμα του Ιμπραϊμ. Οι ερυθρόλευκοι διαμαρτυρήθηκαν για οφσάιντ στην πάσα που προηγήθηκε από τον Φιλιώτη όμως ο Κορέια φαίνεται να καλύπτει τον ποδοσφαιριστή της παφιακής ομάδας.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι Παφίτες προσπάθησαν λίγο να κατεβάσουν τον ρυθμό, φροντίζοντας να κρατούν κλειστούς τους διαδρόμους, που οδηγούσαν στην εστία τος, περιμένοντας παράλληλα την κατάλληλη στιγμή για να χτυπήσουν στην κόντρα.

Με αυτό το σκηνικό οι ερυθρόλευκοι ήταν άφαντοι επιθετικά και έδειχναν να μην έχουν την απαραίτητη ψυχραιμία να διαχειριστούν τα νέα δεδομένα που είχαν διαμορφωθεί από το φινάλε του ημιχρόνου.

Με την πάροδο του χρόνου η Νέα Σαλαμίνα συνέχισε να ψάχνει με μεθοδικότητα το τέρμα της ισοφάρισης, χωρίς να παραμελεί τα αμυντικά της καθήκοντα και στο 85ο λεπτό έφτασε στο στόχο της με δράση τον Κίνγκσλεϊ. Δείχνοντας για ακόμη μια φορά την αξία του ο χαρισματικός επιθετικός πέτυχε ένα εξαιρετικά δύσκολο τέρμα καθώς πήρε την μπάλα με πλάτη στην αντίπαλη εστία εκτός περιοχής και γυρίζοντας προς αυτήν επιχείρησε το συρτό σουτ, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα του Ρούντκο.

Τα πανηγύρια στην κερκίδα των ερυθρόλευκων κόπασαν σχεδόν γρήγορα καθώς η ομάδα του Ζέλικο Κόπιτς στην αμέσως επόμενη επίθετική προσπάθεια της (90′) o Nέμετς με άλμα μπασκετμπολίστα και καρφωτή κεφαλιά μπροστά από την εστία του Βεσελόφσκι έδωσε εκ νέου το προβάδισμα στους Παφίτες.

Το «Αμμόχωστος» είχε πάρει «φωτιά» με τους φίλους της Πάφος FC να ξεσπούν σε έντονους πανηγυρισμούς στηρίζοντας τους ποδοσφαιριστές της ομάδας τους να κρατήσουν μέχρι το φινάλε το πολύτιμο τρίποντο.

Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων:

Νέα Σαλαμίνα (Σάββας Πουρσαϊτίδης): Βεσελόφσκι, Ντελγκάδο (69′ Τισντέλ), Μαριάνοβιτς, Σίμπσον (54′ Νουρ), Κίνγκσλεϊ, Κωστή (82′ Μαουρίτσιο), Λαμπό, Τσαμπούρης, Χριστοφόρου, Κορέια, Ελουντού

Πάφος FC (Ζέλικο Κόπιτς): Ρούντκο, Σιρόκ, Λελιούκιν, Πάνος, Φιλιώτης, Μπεσάρα (87′ Αντωνίου), Σάντεϊ, Πάντσεον, Μπεριγκό (90+2′ Τόρες), Ιμπραΐμ (73′ Λουλίνια), Νέμετς

Κίτρινες: Νουρ/ Μπεριγκό

Διαιτητής: Kυριάκος Χριστοδούλου

Πηγή: Πολίτης