Μελέτη βιωσιμότητας για την Μαρίνα στα Πότιμα

Μελέτη βιωσιμότητας για την Μαρίνα στα Πότιμα

Στην κοινοπραξία Deloitte Ltd και Triton Consulting Engineers S.A., δόθηκε η εντολή από το Υφυπουργείου Τουρισμού για τη διεξαγωγή ολοκληρωμένης μελέτης βιωσιμότητας για τη συνδυαστική ανάπτυξη Μαρίνας και υποδομής για την υποδοχή κρουαζιεροπλοίων στην περιοχή Κισσόνεργας Πάφου.

Οι υπογραφές της σύμβασης μεταξύ των δύο έπεσαν χθες Τετάρτη, 4 Αυγούστου.


Η μαρίνα που αποφασίσθηκε εν έτει 2006 να κατασκευασθεί στην τοποθεσία Πότιμα της Κισσόνεργας, επί της παραλιακής λεωφόρου Κόλπου των Κοραλλίων, και πλέον χαρακτηρίζεται από όλους τους φορείς της Πάφου ως το χαρακτηριστικότερο παράδειγμα έργου που ενώ άπαντες μιλούν για την αναγκαιότητα προώθησης μεγάλων αναπτυξιακών έργων, που θα δώσουν ώθηση στην οικονομική, εμπορική και τουριστική ανάπτυξη του τόπου και παράλληλα θα συμβάλουν θετικά στον τομέα της απασχόλησης, εντούτοις η υλοποίησή του παραμένει αδικαιολόγητα στάσιμη.

Κάνοντας μια «βουτιά στον χρόνο», μέχρι να φτάσουμε στις τελευταίες εξελίξεις με τη νέα δικαστική εμπλοκή επί των διαδικασιών, διαβάζουμε στη σχετική προκήρυξη ότι το έργο περιελάμβανε τον σχεδιασμό, την κατασκευή, τη χρηματοδότηση, τη λειτουργία του για 90 χρόνια και στη συνέχεια τη μεταβίβασή του στην Κυπριακή Δημοκρατία. Η μαρίνα Πάφου θα είναι δυναμικότητας 1.000 σκαφών περίπου και θα περιλαμβάνει πέραν των 42.000 τ.μ. οικιστικών και εμπορικών αναπτύξεων.

Πηγή: Φιλελεύθερος