Μελέτη για Κέντρο Ιστορικών Μελετών στην Αμαργέτη

Μελέτη για Κέντρο Ιστορικών Μελετών στην Αμαργέτη

Mελέτη προωθεί η Επαρχιακή διοίκηση Πάφου για την μετατροπή του παλαιού δημοτικού σχολείου της κοινότητας Αμαργέτης σε Κέντρο Ιστορικών Μελετών και Ερευνών «Απόλλωνας Μελάνθιος» και εφόσον ωριμάσει θα ενταχθεί ανάλογα στις προτάσεις της για τους επόμενους κρατικούς προϋπολογισμούς, σύμφωνα με την Έπαρχο Πάφου Μαίρη Λάμπρου.

Σε χαιρετισμό της σήμερα, στην πολιτιστική εκδήλωση Αμαργέτης η Έπαρχος Πάφου ανακοίνωσε επίσης πως στο άμεσο μέλλον θα προωθηθεί η δεύτερη φάση ανάπλασης δρόμων του πυρήνα της κοινότητας κόστους 345.000 ευρώ περίπου.


Βρίσκονται επίσης συνέχισε, στο στάδιο αδειοδοτήσεων έργα ανάπλασης προσόψεων οικοδομών του πυρήνα και εξωραϊσμού παλιάς βρύσης, προσθέτοντας πως οι προοπτικές περαιτέρω ανάπτυξης της κοινότητας είναι θετικές λόγω των έργων που προγραμματίζονται αλλά και λόγω της χωροθέτησης της κοινότητας.

Η κ. Λάμπρου σημείωσε πως η Επαρχιακή Διοίκηση Πάφου και το Υπουργείο Εσωτερικών με τη συνεργασία των Αρχών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, σχεδιάζουν και εκτελούν σημαντικά έργα για την αγροτική ανάπτυξη τόσο με κρατικούς πόρους όσο και με συγχρηματοδότηση από Ευρωπαϊκά προγράμματα, για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της περιφέρειας.

Πηγή: ΚΥΠΕ