Με ξεχωριστή λαμπρότητα γιορτάστηκαν τα Θεοφάνεια

Με ξεχωριστή λαμπρότητα γιορτάστηκαν τα Θεοφάνεια

Με ξεχωριστή λαμπρότητα γιόρτασε τα Θεοφάνεια η Πάφος. Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος προέστη της αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων στην Κάτω Πάφο. Ακολούθως τέλεσε τον μέγα αγιασμό συλλειτουργούντος του Μητροπολίτη Πάφου Γεωργίου και στην παρουσία του Υπουργού Υγείας Γιώργου Παμπορίδη.

Ακολούθως τελέστηκε από τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο η ακολουθία της κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού στο λιμανάκι της Κάτω Πάφου όπου συνέρρευσαν μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας οι πιστοί.


Η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού από τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο έγινε μέσα σε καλές καιρικές συνθήκες για την εποχή. Φανερά συγκινημένος ο Αρχιεπίσκοπος είπε: “είθε ο Θεός του χρόνου ελεύθερη όλη η Κύπρος μας να γιορτάσει τα Θεοφάνεια ”.

Μετά το πέρας της τελετής, ο Υπουργός Υγείας ευχήθηκε χρόνια πολλά σε όλον τον κόσμο. Σήμερα είπε, είναι τα Φώτα και ευχήθηκε όπως ο Θεός μας φωτίσει όλους μας. Είναι συνέχισε, “η γιορτή του φωτός και η νίκη επί του σκότους”“.

Ξεχωριστή νότα στους επίσημους εορτασμούς των Αγίων Θεοφανείων στην Πάφο αποτέλεσε η πολυάριθμη συμμετοχή κολυμβητών διαφόρων ηλικιών που βούτηξαν στα κρύα νερά στο λιμανάκι της Κάτω Πάφου για την ανάσυρση του Τιμίου Σταυρού.

Στους επίσημους εορτασμούς των Θεοφανείων στην Πάφο παρέστησαν μεταξύ άλλων ο τέως Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Γιαννάκης Ομήρου, ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργος Λιλλήκας, ο Δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος, οι πολιτειακές, εκκλησιαστικές και στρατιωτικές αρχές της Πάφου καθώς και πλήθος κόσμου.

Τελετές κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού τελέστηκαν επίσης στα λιμανάκια Λατσιού και Αγίου Γεωργίου Πέγειας, ως επίσης και στο λιμανάκι Κάτω Πύργου Τηλλυρίας.

Της τελετής στην ακριτική Τηλλυρία προέστη ο αρχιμανδρίτης Αγαθόνικος Κυκκώτης.