Με πλούσια συμμετοχή ο φετινός “ γύρος της Πάφου”

Με πλούσια συμμετοχή ο φετινός “ γύρος της Πάφου”

Με την συμμετοχή εκατοντάδων ατόμων κάθε ηλικίας πραγματοποιήθηκε το πρωί στο Λιμανάκι της Κάτω Πάφου


η αθλητική εκδήλωση « ο γύρος της Πάφου».

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Νεολαίας και Αθλητισμού Χρύσανθος Σαββίδης και υπεύθυνος της διοργάνωσης ανέφερε στο πλαίσιο της αθλητικής εκδήλωσης πως η εκδήλωση που την παρακολούθησε πλήθος κόσμος έχει καταστεί θεσμός

Η εκδήλωση είπε ο κ Σαββίδης με την μαζικότητα την οποία είχε, στέλνει ένα ηχηρό μήνυμα ότι ο αθλητισμός είναι πολιτισμός και ότι ως Πάφος – όπως είπε- “ ζητούμε και απαιτούμε από το Kράτος σύγχρονες αθλητικές εγκαταστάσεις ώστε οι νέοι μας να έχουν την επιλογή για υγιή ενασχόληση και να κρατιούνται μακριά από την σύγχρονη Λερναία Ύδρα των ναρκωτικών αλλά και να αντιληφθούν ότι η χρήση μηχανοκίνητων και δίκυκλων οχημάτων σε αυτή την νεαρή ηλικία εγκυμονεί κινδύνους και δυσάρεστες καταστάσεις”.

O κ Σαββίδης αναφέρθηκε και στις διάφορες κατηγορίες δρόμου αλλά και στον ημιμαραθώνιο που διοργάνωσε στο “ γύρο της Πάφου” το Σωματείο Βετεράνων Αθλητών “Στέλιος Κυριακίδης”.

Ο Στέλιος Κυριακίδης που απεβίωσε στις 10 Δεκεμβρίου του 1987 σε ηλικία 77 ετών συνέχισε, ήταν ένας λαμπρός αθλητής που χάραξε το όνομά του με χρυσά γράμματα στο μαραθώνιο της Βοστώνης το 1946 με αριθμό φανέλας το 77, προσθέτοντας πως το κενό που άφησε πίσω του είναι δύσκολο να αναπληρωθεί,όχι γιατί σήμερα δεν έχουμε σπουδαίους αθλητές σε Ελλάδα και Κύπρο- όπως είπε- αλλά γιατί “ μας λείπει η έμπνευση που χρειαζόμαστε σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς που ζούμε, ένας ήρωας, ένα σύμβολο στο οποίο να πιστέψουμε: γιατί αυτό ήταν ο Στέλιος” .

Κάλεσε ακόμη την νεολαία και τους αυριανούς πρωταθλητές να εμπνευστούν από την ιστορία του Στέλιου Κυριακίδη, να ακολουθήσουν το φωτεινό του παράδειγμα, την αποφασιστικότητά του, την αφοσίωσή του στον αθλητισμό, αλλά κυρίως – όπως είπε – να βάλουν τον αθλητισμό στην υπηρεσία της κοινωνίας.

Να γίνετε σημείωσε , “ καλύτεροι αθλητές, αλλά κυρίως καλύτεροι άνθρωποι, που πάνω από τις προσωπικές φιλοδοξίες θα βάζετε το γενικό καλό του συνόλου”.

Αν όλοι ακολουθούσαμε το παράδειγμα του Στέλιου Κυριακίδη , ίσως ο αθλητισμός να επέστρεφε ξανά στα χαμένα ιδανικά που εκπροσωπούσε στην αρχαιότητα. Όχι για τους χορηγούς και την προσωπική δόξα, αλλά για το δάφνινο στεφάνι, που τίθεται στη διάθεση της προστασίας της πολιτείας, κατέληξε .