Με πολλές συμμετοχές ο αγώνας τριάθλου στην Πάφο

Με πολλές συμμετοχές ο αγώνας τριάθλου στην Πάφο

Αθλητές από Ρωσία, Λίβανο και Βρετανία είναι μεταξύ των 120 ατόμων που θα συμμετάσχουν στους αγώνες Ολυμπιακής Απόστασης και Σπριντ στο πλαίσιο της διοργάνωσης των αγώνων τριάθλου, που θα διεξαχθούν στην Πάφο στις 26 Απριλίου.

Το Pafos Triathlon διεξάγεται φέτος για 3η χρονιά και διοργανώνεται από το Δήμο Πάφου και την Bikin’ Cyprus, σύμφωνα με γραπτή ανακοίνωση.


Όπως αναφέρεται το Pafos Triathlon είναι ένας από τους τέσσερις αγώνες τριάθλου στο καλεντάρι της Κυπριακής Ομοσπονδίας Τριάθλου. Ο αγώνας ξεκινά με κολύμβηση, συνεχίζεται με ποδήλατο και ολοκληρώνεται με τρέξιμο.

Στην Ολυμπιακή απόσταση, που διεξάγεται για πρώτη φορά φέτος στο Pafos Triathlon, οι αθλητές καλύπτουν 1500 μέτρα στη θάλασσα, 40 χιλιόμετρα με το ποδήλατο και 10 χλμ. τρέξιμο. Η απόσταση σπριντ περιλαμβάνει ακριβώς τη μισή απόσταση και στα τρία αγωνίσματα ενώ προστίθεται στην ανακοίνωση, πρόκειται για έναν από τα πιο εξαντλητικά αθλήματα στον πλανήτη.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα των αγώνων, η εκκίνηση του Pafos Triathlon θα δοθεί στην παραλία των Δημοτικών Μπάνιων με την κολύμβηση, θα συνεχιστεί με το ποδήλατο προς Γεροσκήπου και Αχέλεια πριν επιστρέψουν οι αθλητές στα Δημοτικά Μπάνια για το τρίτο σκέλος, και το τρέξιμο, που περιλαμβάνει κυκλική διαδρομή προς Γεροσκήπου και με τερματισμό στα Δημοτικά Μπάνια.

Στον αγώνα της Πάφου αναμένεται να συμμετάσχουν φέτος 120 αθλητές, αρκετοί εκ των οποίων Ρώσοι, Άγγλοι και Λιβανέζοι.

Πρόκειται – όπως αναφέρεται – για ρεκόρ συμμετοχής, αφού το 2014 συμμετείχαν 91 αθλητές και το 2013 είχαν αγωνιστεί 59.

Πέρσι ο Andrey Bryukhankov είχε πάρει την πρωτιά στο Σπριντ με 1 ώρα, 2 λεπτά και 11 δευτερόλεπτα, ενώ το 2013 νικητής ήταν ο Marian Constantin με χρόνο 1 ώρα, 13 λεπτά και 38 δευτερόλεπτα.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές η συμμετοχή στο Pafos Triathlon είναι ανοικτή για όλους, ακόμη και για όσους δεν διαθέτουν δικό τους ποδήλατο, αφού υπάρχουν διαθέσιμα προς ενοικίαση.

(ΚΥΠΕ/ΚΠ/ΜΜ)