Με την ιστορία της Αρχαίας Πάφου καταπιάστηκε η δεύτερη διάλεξη του Ιεροκήπειου Ελεύθερου Πανεπιστημίου στην Γεροσκήπου

Η δεύτερη διάλεξη, που πραγματοποιήθηκε χθες στη Αίθουσα Εκδηλώσεων του Πολυδύναμου Κέντρου Γεροσκήπου,


στα πλαίσια του «Ιεροκήπειον Ελεύθερο Πανεπιστήμιο στην Πάφο», καταπιάστηκε με την ιστορία της Αρχαίας Πάφου και φιλοξένησε τον Δρ. Γιώργο Παπαντωνίου, Ειδικό Επιστήμονα στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Η αρχαιολογική σκαπάνη των τελευταίων δεκαετιών έχει φέρει στο φως σπουδαίες ανακαλύψεις που επιβεβαιώνουν το ρόλο της Πάφου ως ένα από τα σημαντικά αστικά κέντρα της αρχαιότητας. Στην ομιλία του, ο Δρ Γιώργος Παπαντωνίου παρέθεσε σύντομα την ιστορία της αρχαιολογικής έρευνας στην επαρχία Πάφου και παρουσίασε συνοπτικά τη διαχρονική ιστορία της επαρχίας από την απώτερη προϊστορία μέχρι και την Ύστερη Αρχαιότητα.

Παρουσίασε επίσης το ιστορικό της έρευνας που διεξάγει το Πανεπιστήμιο Κύπρου στην επαρχία της Πάφου, αναδεικνύοντας έτσι και προωθώντας τη σημασία της πόλης ως διαχρονικής κοιτίδας πολιτισμού.

Το «Ιεροκήπειον Ελεύθερο Πανεπιστήμιο στην Πάφο», συμπληρώνει φέτος 10 χρόνια που διοργανώνεται από κοινού από το Δήμος Γεροσκήπου, το Πανεπιστήμιο Κύπρου και το Ράδιο Πάφος.

Στο πλαίσιο των διαλέξεων στις οποίες συμμετέχουν κάτοικοι όλων των ηλικιών της Πάφου, δίνεται η δυνατότητα για διεξοδική συζήτηση και γόνιμο διάλογο για τα φλέγοντα θέματα που απασχολούν την κοινωνία μας σήμερα, αλλά και για θέματα ιστορικού, περιβαλλοντικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος.

ΚΥΠΕ/ΚΠ/