Με υπερηφάνεια στις εκδηλώσεις του «Πάφος 2017»

Με υπερηφάνεια στις εκδηλώσεις του «Πάφος 2017»

To The International School of Paphos (ISOP) υποστηρίζει και συμμετέχει στους εορτασμούς για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης «Πάφος 2017», που θα διαρκέσουν για ένα χρόνο. Στις 28 Ιανουαρίου 2017, το ISOP δήλωσε περήφανα «παρών» στην τελετή έναρξης. Δεκατέσσερεις μαθητές της 5ης και 6ης τάξης πήραν μέρος στην τελετή, φτιάχνοντας φανούς και μεταφέροντας τους πάνω στη σκηνή.

Οι φανοί έγιναν κομμάτι της εικόνας του σταυρόσχημου «Είδωλου του Πωμού», το οποίο κρεμόταν από ένα γερανό και λειτουργούσε ως σκηνικό για το υπόλοιπο της εκδήλωσης. Το κυρίως θέμα της εναρκτήριας τελετής ήταν ο μύθος του Πυγμαλίωνα και της Γαλάτειας. Ο μύθος είχε παρουσιαστεί από πριν στους μαθητές του Σχολείου σε ειδική συγκέντρωση, για να τους βοηθήσει να μπουν στο πνεύμα.


Μαθητές της 5ης και 6ης τάξης πήραν, επίσης, μέρος στο διαδραστικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Σχολεία εν δράσει», που διοργανώθηκε από την Επιτροπή Σχολείων του «Πάφος 2017». Μέσω μιας παρουσίασης και ενός ειδικά διαμορφωμένου εγχειριδίου για μαθητές με τίτλο «Πάφος με πάθος», οι μαθητές ενημερώθηκαν σχετικά με το θεσμό της Ευρωπαϊκής Πολιτιστικής Πρωτεύουσας καθώς και για τη φιλοσοφία πίσω από τα πολιτιστικά δρώμενα του «Πάφος 2017».

Εξάλλου, το ISOP συνέδεσε το κυρίως έργο κοινοτικής εργασίας της χρονιάς με το «Πάφος 2017». Ο στόχος είναι η αναδάσωση του δάσους στην περιοχή Αργάκας, που κάηκε το καλοκαίρι του 2016. Υπό το σύνθημα «REVIVE PAPHOS», έχει προγραμματιστεί δεντροφύτευση τον Φεβρουάριο.