Με 55 συμμετοχές ο 1ος Φωτομαραθώνιος Κύπρου

Με 55 συμμετοχές ο 1ος Φωτομαραθώνιος Κύπρου

Με τη συμμετοχή 55 φωτογράφων από την Κύπρο, Ελλάδα, Ρωσία, Ολλανδία, Αγγλία, Γερμανία, με τον πιο μικρό να είχε ηλικία 10 χρονών και τον μεγαλύτερο 75 χρόνων, πραγματοποιήθηκε ο 1ος Φωτομαραθώνιος, που οργάνωσε στην Πάφο η Φωτογραφική Εταιρεία Κύπρου- Τμήμα Πάφου με την υποστήριξη του ΠΑΦΟΣ 2017 και της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Πάφου.

Ο βασικός σκοπός του Φωτομαραθωνίου ήταν, όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι διοργανωτές, να δώσει την ευκαιρία στους φίλους της φωτογραφίας, οποιασδήποτε ηλικίας, εθνικότητας και εμπειρίας στη φωτογραφία, να κινηθούν στην πόλη έχοντας τέσσερα θέματα να καλύψουν φωτογραφικά.


Με αυτό τον τρόπο οι συμμετέχοντες παρακινήθηκαν να δουν μέσα από μια νέα οπτική τις διάφορες γωνιές της πόλης και να εκφραστούν δημιουργικά.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η πενταμελής κριτική επιτροπή συνεδρίασε μία ώρα πριν την έναρξη του Φωτομαραθωνίου για να καθορίσει τα τέσσερα θέματα, τα οποία ήταν, νερό, άνθρωποι στην εργασία, συναντήσεις και ψευδαίσθηση.

Αξίζει να αναφερθεί πως σύμφωνα με το κανονισμό ο κάθε συμμετέχοντας είχε στη διάθεσή του τέσσερις ώρες για να δημιουργήσει εικόνες για το κάθε θέμα και με τη λήξη του χρόνου παράδωσε μία φωτογραφία για κάθε θέμα. Οι φωτογραφίες που παραλήφθηκαν θα αξιολογηθούν από την κριτική επιτροπή τον Ιούνιο.

Με βάση τη συνολική βαθμολογία των τεσσάρων φωτογραφιών, ο πρώτος στη γενική κατάταξη θα κερδίσει μια φωτογραφική μηχανή, ενώ θα δοθούν δώρα στους πρώτους κάθε κατηγορίας και βραβεία-επαίνοι στους πρώτους 6 κάθε κατηγορίας.

Μετά την αξιολόγηση του διαγωνισμού όλες οι φωτογραφίες που κατατέθηκαν θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα της Φ.Ε.Κ. www.cps.com.cy και της ΦΕΚ – Τμήμα Πάφου www.cpspafos.com και το Σεπτέμβριο θα γίνει έκθεση με όσες φωτογραφίες θα διακριθούν, καταλήγει η ανακοίνωση.

(ΚΥΠΕ/ΚΠ/ΓΒΑ)