Μολύνουν ανεξέλεγκτα τη θάλασσα στη Χλώρακα

Μολύνουν ανεξέλεγκτα τη θάλασσα στη Χλώρακα

Τη μόλυνση θαλάσσιας περιοχής στη Χλώρακα καταγγέλλει ο Κυριάκος Ταπακούδης.

Από ξενοδοχείο στην Πάφο κάθε νύχτα διοχετεύονται στη θάλασσα τεράστιες ποσότητες ακάθαρτων νερών και λυμάτων με αποτέλεσμα η θάλασσα να μολύνεται και οι κολυμβητές να παραπονούνται ότι βγάζουν «τσούνες».


Κοντά στη στήλη της ΕΟΚΑ, αν κάποιος κοιτάξει, θα δει την παραλία να είναι πράσινη και οι λακκούβες γεμάτες ακάθαρτα νερά, καθώς από εκεί κάθε βράδυ από αγωγό ξενοδοχείου διοχετεύονται τεράστιες ποσότητες ακάθαρτων νερών στη θάλασσα.

Είναι ντροπή κατά τη γνώμη μου να γίνεται αυτό το αίσχος. Για χρόνια μάς δούλευαν κανονικά ότι με τη λειτουργία του ΣΑΠΑ αυτό το φαινόμενο θα σταματούσε, αλλά, όπως φαίνεται, οι υπεύθυνοι ξενοδοχείου χωρίς αιδώ συνεχίζουν να ρυπαίνουν τη θάλασσα. Ίσως επί σκοπού να μη διοχετεύουν τα λύματα του βιολογικού στο αποχετευτικό σύστημα, ώστε τοιουτοτρόπως να αποτρέπουν τους ντόπιους να κολυμπούν στη θάλασσα της Αλυκής, και να έχουν τη θάλασσα υπό την ιδιοκτησία τους ώστε οι πελάτες τους τουρίστες να μην ενοχλούνται από πολυκοσμία.

Προειδοποιούνται λοιπόν οι λουόμενοι να ξεπλένονται καλά μετά το κολύμπι, γιατί πολλοί έχουν παραπονεθεί ότι κόλλησαν μολυσματικές ασθένειες στη θάλασσα της Αλυκής.

Κυριάκος Ταπακούδης