Μονοήμερη κράτηση σε τρεις μετανάστες για παράνομη είσοδο στην Κύπρο

Μονοήμερη κράτηση σε τρεις μετανάστες για παράνομη είσοδο στην Κύπρο

Διάταγμα κράτησης μιας ημέρας εξέδωσε χθες το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας σε 32χρονο, 43χρονο και 50χρονο, οι οποίοι συνελήφθησαν για διευκόλυνση των ανακρίσεων, σχετικά με την άφιξη μεταναστών στην περιοχή του Κάτω Πύργου Τηλλυρίας. Εναντίον των τριών εξετάζεται υπόθεση παράνομης εισόδου στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας, παράνομης παραμονής και απαγορευμένου μετανάστη.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, δεκαπέντε λεπτά πριν από τα μεσάνυχτα του Σαββάτου, λήφθηκε πληροφορία στην Αστυνομία για άφιξη μεταναστών σε περιοχή του χωριού Κάτω Πύργος.


Αμέσως μέλη του Αστυνομικού Σταθμού Κάτω Πύργου και του οδοφράγματος Λιμνίτη άρχισαν τις έρευνες στην περιοχή, όπου εντόπισαν 93 άτομα.

Πρόκειται για 34 άνδρες, 17 γυναίκες και 42 παιδιά, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο Αγροτικό Κέντρο Υγείας Κάτω Πύργου, όπου έτυχαν εξέτασης από το ιατρικό προσωπικό και ακολούθως, στον Αστυνομικό Σταθμό Πόλης Χρυσοχούς για τα περαιτέρω.

Από τις εξετάσεις που διενεργήθηκαν, διαπιστώθηκε ότι 43χρονος και 32χρονος ήταν απαγορευμένοι μετανάστες, ενώ σε 50χρονο η είσοδος στη Δημοκρατία ήταν απαγορευμένη. Όλοι συνελήφθηκαν για διευκόλυνση των ανακρίσεων.

Ο Αστυνομικός Σταθμός Κάτω Πύργου συνεχίζει τις εξετάσεις.

Πηγή: philenews / ΚΥΠΕ