Μ. Δημητριάδης: Κατεπείγουσα έρευνα για καταγγελίες Φαίδωνος

Μ. Δημητριάδης: Κατεπείγουσα έρευνα για καταγγελίες Φαίδωνος

Επιστολή στον Αρχηγό της Αστυνομίας αποστέλλει τη Δευτέρα ο Υπουργός Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων , με την οποία θα ζητά την άμεση διερεύνηση των καταγγελιών του Δημάρχου Πάφου Φαίδωνα Φαίδωνος, για κλοπή αρχαιοτήτων από υπαλλήλους του Τμήματος Αρχαιοτήτων στο Μουσείο της Πάφου και γενικότερα για τον τρόπο εκτέλεσης των καθηκόντων τους.

Ο Μάριος Δημητριάδης σε σημερινή του ανακοίνωση, προαναγγέλλει ότι στην επιστολή θα ζητά όπως οι έρευνες αρχίσουν από τον ίδιο τον Δήμαρχο Πάφου, ο οποίος θα πρέπει να κληθεί να καταθέσει οποιαδήποτε στοιχεία κατέχει.


«Η απώλεια της ψυχραιμίας πολιτικών ανδρών είναι κακός σύμβουλος, ιδιαίτερα όταν οδηγεί σε διατύπωση καταγγελιών που λόγω του ότι δεν γίνονται μέσω της κατάλληλης οδού δεν ερευνώνται, ενώ αιωρούνται αφήνοντας σκιές σε δημόσιους λειτουργούς, δηλητηριάζουν τη δημόσια ζωή και επιχειρούν να απαξιώσουν αρχές και θεσμούς της πολιτείας», αναφέρει στην ανακοίνωση του ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων. « Αυτό ισχύει ιδιαίτερα όταν προέρχονται από πρόσωπα που κατέχουν Δημόσια Αξιώματα όπως αυτό του Δημάρχου».

Ο κ. Δημητριάδης, απορρίπτει, ουσιαστικά, τις καταγγελίες Φαίδωνος κατά του Τμήματος Αρχαιοτήτων, τονίζοντας ότι από την εμπειρία του ως Πολιτικός Προϊστάμενος του εν λόγω Τμήματος και βάσει των στοιχείων που είναι εις θέση να κατέχει, οι λειτουργοί του εκτελούν τα καθήκοντα τους με επαγγελματισμό και αρτιότητα και συμβάλλουν στην ανάδειξη του πολιτισμού, της ιστορίας του τόπου μας και στη διαφύλαξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Απαντώντας στην πρόθεση του κ. Δημητριάδη, ο Δήμαρχος Πάφου ανέφερε ότι τη Δευτέρα το πρωί ο κ. Δημητριάδης θα πρέπει να διατάξει να γίνει απογραφή  και έλεγχο των αρχαιοτήτων, οι οποίες βρίσκονται στο  υπόγειο του Επαρχιακού Μουσείου Πάφου.

«Πέρασαν 45 μέρες από τότε που προχώρησα στις  καταγγελίες στη Διευθύντρια του Τμήματος Αρχαιοτήτων», είπε. «Από τότε, η κ. Ιερωνιμίδου δεν είναι σε θέση να προσδιορίσει πόσες χιλιάδες αρχαιότητες βρίσκονται στην υπόγεια αποθήκη.

Αυτό που πρέπει να κάνει ο Υπουργός είναι να ζητήσει να ελεγχθούν οι αρχαιότητες, αν είναι όλες στις θέσεις τους, να ελεγχθούν αν υπάρχουν όλα τα αρχεία καταγραφής τα οποία είναι όλα σε έντυπη μορφή, αφού ακόμη δεν έχουν περαστεί ηλεκτρονικά και να εξεταστεί κατά πόσο  κάποιες ή αρκετές από τις  αρχαιότητες λείπουν και να γίνει σχετική έρευνα».

Πηγή: Φιλελεύθερος/Ντόρα Χριστοδούλου