Νέα ανερχόμενη επιλογή για σπουδές η Πάφος

Νέα ανερχόμενη επιλογή για σπουδές η Πάφος

Είναι, αδιαμφισβήτητα, ένα από τα πιο όμορφα, τα πιο προικισμένα σημεία του νησιού. Καταγάλανα νερά και τροπικές ακτές, εναλλαγές τοπίων και άγρια ομορφιά, συνυπάρχουν με μεγάλα και πολυτελή ξενοδοχειακά συγκροτήματα, εκατοντάδες χιλιάδες τουρίστες και βέβαια την πλούσια ιστορία και τους ιδιαίτερα εγκάρδιους και ξακουστούς κατοίκους της. Αυτή είναι η πιο… εξωτική επιλογή για σπουδές και σίγουρα εκεί που αναδύθηκε η Αφροδίτη θα νιώσεις πως είσαι πραγματικός τουρίστας στην ίδια σου τη χώρα, άρα θα απολαύσεις τη φοιτητική ζωή.

Επιλογές φοίτησης

Στην Πάφο βρίσκεται το Πανεπιστήμιο Νεάπολις (26843300), το οποίο ιδρύθηκε το 2007 και ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2010. Με συνεχώς αυξανόμενο αριθμό σπουδαστών κάθε χρόνο, το Πανεπιστήμιο Νεάπολις δίνει πολύ ενθαρρυντικά δείγματα γραφής. Εκτός από το υψηλό επίπεδο σπουδών, θέλγητρο για πολλούς σπουδαστές αποτελούν οι εξαιρετικές εγκαταστάσεις του πανεπιστημίου, που περιλαμβάνουν (μεταξύ άλλων) πισίνες, κέντρο υγείας και γήπεδο τένις.


Εκτός από το ιδιωτικό πανεπιστήμιο, στην Πάφο υπάρχει και παράρτημα του C.D.A. College (26600069). Η σχολή παρέχει πολλές επιλογές για σπουδές και οι περισσότερες από αυτές είναι αξιολογημένες από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας.

Κρυμμένες επιλογές

Όπως και οι υπόλοιπες παραθαλάσσιες πόλεις της Κύπρου, έτσι και η Πάφος αλλάζει άρδην τους καλοκαιρινούς μήνες λόγω της άφιξης των εκατοντάδων χιλιάδων τουριστών. Καθώς ο καιρός και το κλίμα της περιοχής το επιτρέπουν, τουρίστες βρίσκονται στην Πάφο ακόμα και τους φθινοπωρινούς ή τους πρώτους ανοιξιάτικους μήνες, καθώς το κλίμα είναι ήπιο. Έτσι, και ενώ οι μόνιμοι κάτοικοι της Πάφου υπολογίζονται κοντά στις 65.000, το καλοκαίρι ο πληθυσμός της Πάφου αυξάνεται κατακόρυφα και η εικόνα της πόλης και της περιοχής γενικότερα, αλλάζει. Οι φοιτητές που θα εξερευνήσουν την πόλη της Πάφου θα εντυπωσιαστούν από τις πολλές επιλογές που υπάρχουν. Από τα πολυσύχναστα και πολύβουα μπαρ και καφέ στις τουριστικές περιοχές, μέχρι τα πιο «ψαγμένα» στέκια στα οποία συχνάζουν οι ντόπιοι, μακριά από τη φασαρία. Επίσης πολλές και διαφορετικές είναι οι επιλογές και για αθλητισμό -και εδώ κυρίως θαλάσσια σπορ-, ενώ σημεία στις ακτές της περιοχής αποτελούν και ιδιαίτερα δημοφιλείς ψαρότοποι για τους λάτρεις του ψαρέματος. Απαραίτητες εκδρομές με αφετηρία την πόλη της Πάφου έχουν για προορισμό τους την Πόλη Χρυσοχούς και την πανέμορφη χερσόνησο του Ακάμα, με τις πεντακάθαρες τροπικές παραλίες, τα κρυστάλλινα νερά και την ανέγγιχτη άγρια φύση.

Διαμονή και μετακίνηση

Οι περιοχές περιμετρικά του κέντρου της πόλης αποτελούν τις πιο συνήθεις επιλογές διαμονής για τους φοιτητές, οι οποίοι προτιμούν να μένουν πιο κοντά στην Πάφο. Τα ενοίκια είναι αρκετά χαμηλά και μπορείτε να βρείτε διαμέρισμα από 300 ευρώ. Όσο για τις συγκοινωνίες, αν δεν έχετε αμάξι, υπάρχει o Οργανισμός Συγκοινωνιών Πάφου με υπερσύγχρονα λεωφορεία.

Πηγή: Πολίτης