Νέα επίθεση του δήμαρχου Πάφου κατά της Αστυνομίας

Νέα επίθεση του δήμαρχου Πάφου κατά της Αστυνομίας

Καλοπροαίρετα ο δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος επέδωσε επιστολή στον Πάφιο επιχειρηματία και διευθυντή της εταιρείας Krysanera Ltd, Γιάννη Βάκη, που προγραμματίζει την κατασκευή και λειτουργία εργοστασίων χρυσού σε Αραδίππου και Αγία Βαρβάρα Πάφου, όπως υποστηρίζει ο ίδιος. Μιλώντας στον «Φ», και σχολιάζοντας τις καταγγελίες του αντιδήμαρχου Πάφου, Μάκη Ρουσή, ο κ. Φαίδωνος υποστηρίζει ότι θα ξαναέδινε επιστολή σε επιχειρηματία που θέλει να επενδύσει στην επαρχία Πάφου.

Σύμφωνα με τον Φαίδωνα Φαίδωνος «τα όσα είπε ο αντιδήμαρχος Πάφου και υποψήφιος δήμαρχος Μάκης Ρουσής καμία σχέση δεν έχουν με τα ζητήματα που συζητούνται και τις καταγγελίες στις οποίες προέβη για μίζες που δόθηκαν για το κτήριο που αγόρασε και χρησιμοποιεί η αμερικανική εταιρεία Schlumberger στην Αραδίππου». Επιπλέον, όχι μόνο δεν αρνείται ότι έδωσε επιστολή προς Παφίτη επιχειρηματία που ζει στο εξωτερικό, αλλά επεσήμανε πως την έχει δώσει και στη δημοσιότητα πριν από τέσσερις μήνες. Ακόμη, τόνισε ότι την επιστολή την επέδωσε ως δήμαρχος Πάφου και δεν ενεργούσε ούτε εκ μέρους του δημοτικού συμβουλίου, ούτε του Δήμου Πάφου.


Εξήγησε ότι η επιστολή δεν απευθυνόταν σε οποιαδήποτε δημόσια Αρχή, αλλά σε έναν ιδιώτη επιχειρηματία. «Έδωσα την επιστολή ως δήμαρχος, ως ξεχωριστός θεσμός και ενθάρρυνα το συγκεκριμένο άτομο να επενδύσει στην επαρχία μας», ανέφερε ο κ. Φαίδωνος τονίζοντας ότι «αν ξανατύχει θα ξαναδώσω επιστολή». Σημείωσε ότι ο εργολάβος ανέλαβε την κατασκευή του εργοστασίου στην Αραδίππου προτού καν ο ίδιος γνωρίζει τον Πάφιο επιχειρηματία, αλλά και προτού καν εκλεγεί ο ίδιος ως δήμαρχος Πάφου.

Στην επιστολή που απευθύνεται προς τον Γιάννη Βάκη, ο κ. Φαίδωνος του γνωστοποιεί ότι «θα ήταν μεγάλη χαρά μας αν επιλέγατε την Πάφο για να πραγματοποιήσετε τις επενδύσεις». Παράλληλα, αναφέρει ότι «η βοήθειά μας αλλά και η συμπαράστασή μας για να εξασφαλίσετε όλες τις νόμιμες άδειες μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα θέλω εκ των προτέρων να τη θεωρείται δεδομένη».

Σε ό,τι αφορά το μέτωπο που άνοιξε τις τελευταίες ημέρες ο δήμαρχος Πάφου με την Αστυνομία για διαφθορά στο Σώμα, θέση πήρε χθες ο πρόεδρος του Συνδέσμου Αστυνομικών, Ανδρέας Συμεού, ο οποίος χαρακτήρισε τον Φαίδωνα Φαίδωνος, ως τον Σέρλοκ Χολμς της Κύπρου, που αυτοδιορίστηκε όπως σημείωσε και καταγγέλλει τους πάντες και τα πάντα.
Ο Ανδρέας Συμεού, μιλώντας στο Σίγμα, κάκισε την όλη συμπεριφορά του δημάρχου Πάφου και ενώ έκανε σχόλια περί ψυχολόγων και ψυχιάτρων τους οποίους πρέπει να επισκεφθεί ο κ. Φαίδωνος, στη συνέχεια ανακάλεσε.

«Έχω εμπιστοσύνη στον Γενικό Εισαγγελέα. Το πρόβλημά μας δεν είναι ούτε ο Αρχηγός ούτε ο ΓΕ, είναι απεκεί και πέρα», είπε ο κ. Φαίδωνος στην ίδια εκπομπή. «Δουλεύω 16 ώρες ως δήμαρχος. Εκπληρώνω τα καθήκοντά μου, θυσιάζοντας απίστευτες ώρες. Ας κάνει μια βόλτα στην Πάφο και να δει τι έγινε από την εποχή του Βέργα», ανέφερε ο κ. Φαίδωνος, απαντώντας στον κ. Συμεού.

Έχει άποψη και για τον φόνο Καλοψιδιώτη
Απάντηση στην ανακοίνωση της Αστυνομίας σε σχέση με τις δηλώσεις του για το θέμα των μιζών στην περίπτωση της Αραδίππου, εξέδωσε ο δήμαρχος Πάφου. Με την ανακοίνωση του ο Φαίδωνας Φαίδωνος, «χοντραίνει» το παιγνίδι των εκατέρωθεν κατηγοριών και υπονοουμένων, θέτονας ερωτήματα που σχετίζονται με τη δολοφονία Καλοψιδιώτη και εμπλέκει ευθέως στελέχη της Αστυνομίας σε αυτήν.

Ο δήμαρχος Πάφου καλεί τους αρμόδιους της Δύναμης να απαντήσουν, κατά την έκφρασή του, ποιος υπέδειξε στον εγκέφαλο της δολοφονίας Καλοψιδιώτη ότι παρακολουθείται και πρέπει να προσέχει, ποιόν στιγμάτισε η Ιντερπόλ Βελιγραδίου ως πληροφοριοδότη του οργανωμένου εγκλήματος και ποιοί ενημέρωσαν τους δολοφόνους όταν αφίχθηκαν στα κατεχόμενα ότι η Αστυνομία τα γνωρίζει όλα.

«Έχω το θάρρος της γνώμης μου και με παρρησία αναφέρω ότι είναι μέλη της Αστυνομίας που προέβησαν στις πιο πάνω ενέργειες», τονίζει. «Και αυτό το γνωρίζουμε όλοι καλά. Με βάση λοιπόν το δεδομένο αυτό, δεν φοβάμαι αν η Αστυνομία θα διαρρεύσει την κατάθεσή μου, είμαι σίγουρος για αυτό. Σέβομαι και εκτιμώ βαθύτατα τις άοκνες προσπάθειες που καταβάλλει ο κάθε έντιμος αστυνομικός και αξιωματικός της Δύναμης για την επιβολή του νόμου και την προστασία της κοινωνίας μας. Η  ηγεσία της Αστυνομίας οφείλει να προβληματιστεί για τη δύσκολη θέση που φέρνουν το κάθε ευσυνείδητο μέλος της τα φαινόμενα που αποκαλύπτονται».

Η ανακοίνωση του Αρχηγείου, καταλήγει στην ανακοίνωση του ο δήμαρχος Πάφου, περιέχει αρκετές ανακρίβειες, οι οποίες σύντομα θα αποκαλυφθούν και οι συντάκτες της θα μείνουν εκτεθειμένοι.

Πηγή: Φιλελεύθερος/Ντόρα Χριστοδούλου