Νέος Αστυνομικός Διευθυντής Πάφου

Νέος Αστυνομικός Διευθυντής Πάφου

Σε μεταθέσεις ηγετικών στελεχών της, προχώρησε η Αστυνομία Κύπρου.

Νέα καθήκοντα ως Διευθυντής Διεύθυνσης Επαγγελματικών Προτύπων, Επιθεώρησης και Ελέγχου στο Αρχηγείο Αστυνομίας ανέλαβε από τις 17 Αυγούστου 2015 ο μέχρι πρότινος Αστυνομικός Διευθυντής Πάφου Μιλτιάδης Μιλτιάδους.


Ο κ. Μιλτιάδους μετά από μια θητεία δεκατεσσάρων μηνών ως Αστυνομικός Διευθυντής Πάφου σε μία δύσκολη περίοδο που η αποκάλυψη σκανδάλων απασχόλησε έντονα την αστυνομική διεύθυνση Πάφου,αναλαμβάνει νέα καθήκοντα ως Διευθυντής στη Διεύθυνση Επαγγελματικών Προτύπων.

Ο κ. Μιλτιάδους, που υπηρετεί την Αστυνομία Κύπρου επί 42 έτη, μεταξύ άλλων, διετέλεσε Αστυνομικός Διευθυντής Μόρφου για τρία έτη, Βοηθός Διευθυντής Αμμοχώστου για ένα χρόνο, Υποδιοικητής της ΜΑΔΔ για ένα χρόνο και από το 2009 – 2014 την Υπηρεσία Επιθεώρησης και Ελέγχου.

Ως εκ τούτου, νέος Αστυνομικός Διευθυντής Πάφου ανέλαβε από τις 17 του μηνός ο Ανδρέας Κουσιουμής, ο οποίος εδώ και ένα χρόνο υπηρετούσε στη θέση του Διευθυντή Διεύθυνσης Επαγγελματικών Προτύπων Επιθεώρησης και Ελέγχου στο Αρχηγείο Αστυνομίας.

Ο κ. Κουσιουμής από το 2009 – 2014 υπηρέτησε ως Αστυνομικός Διευθυντής Λεμεσού.

Αξίζει να αναφερθεί πως η Υπηρεσία της Διεύθυνσης Επαγγελματικών Προτύπων ιδρύθηκε τα τελευταία χρόνια με στόχο την πρόληψη της διαφθοράς μελών της Αστυνομίας.

Πριν περίπου τριάντα έτη ιδρύθηκε η Υπηρεσία Επιθεώρησης και Ελέγχου με στόχο την επιθεώρηση των αστυνομικών σταθμών Κύπρου.

Από πέρσι οι δύο υπηρεσίες ενοποιήθηκαν, με στόχο την αποτελεσματικότερη λειτουργία τους.