Νέος δημοτικός χώρος στάθμευσης για την Γεροσκήπου

Νέος δημοτικός χώρος στάθμευσης για την Γεροσκήπου

Την έγκριση της έδωσε η περιβαλλοντική αρχή για έργο που αφορά τη δημιουργία χώρου στάθμευσης 227 θέσεων εκ των οποίων 12 θα είναι για ΑΜΕΑ στον Δήμο Γεροσκήπου.

Το έργο θα εξυπηρετεί τους χρήστες οι οποίοι μεταβαίνουν στην παραλία και στα παραλιακά μπαράκια (beach bars) τα οποία υπάρχουν στην περιοχή. Η πρόσβαση στο χώρο στάθμευσης θα γίνεται όπως και σήμερα από τον παραλιακό δρόμο Γεροσκήπου ενώ μελλοντικά θα γίνεται από το βόρειο μέρος του αφού ο σημερινός δρόμος θα γίνει πεζόδρομος.


Στο έργο περιλαμβάνεται επίσης παιδική χαρά και τοπιοτέχνηση με πράσινη βλάστηση.

Οι θέσεις στάθμευσης θα είναι διαστάσεων 5,0μ. Χ 2,5μ. ενώ οι θέσεις για ΑΜΕΑ θα είναι διαστάσεων 5,0μ. Χ 3,75μ. Η παιδική χαρά η οποία θα βρίσκεται στο ανατολικό άκρο του έργου θα καταλαμβάνει έκταση 574τ.μ. περίπου και θα περιλαμβάνει διάφορα παιχνίδια όπως κούνιες, σύνθετο παιδικής χαράς, τραμπάλες, ελατήρια, κα. Στο χώρο της παιδικής χαράς θα τοποθετηθεί ελαστικό δάπεδο ασφαλείας ενώ το υπόλοιπο τμήμα του έργου θα είναι κατασκευασμένο από χρωματιστούς κυβόλιθους. Στο χώρο του έργου προτείνεται επίσης όπως γίνει φύτευση 144 δέντρων περίπου.

Το προτεινόμενο έργο αποτελεί μέρος ευρύτερου σχεδιασμού στην Παραλιακή περιοχή Γεροσκήπου και μέρος εγκεκριμένου Ρυθμιστικού Σχεδίου το οποίο περιλαμβάνει πεζόδρομο, ποδηλατόδορμο, υπαίθρια γυμναστήρια, χώρους στάθμευσης, παιδικές χαρές.

Πηγή: Φιλελεύθερος